Forum » Programiranje » SQL poizvedba
SQL poizvedba
erik ::
Pozdravljeni...
V VB sem spisal program za obdelavo evidence prevozov. Program sem spremenil in sicer tako da sedaj vpisujem v bazo šifre voznikov, destinacij,... iz šifrantov.
Se pravi imam bazo prevozi.mdb in v njej tabelo prevozi katera shranjuje vse šifre oz. vnose , ter tabelo vozniki, destinacije,... katere vsebujejo stolpec id in stolpec voznik z imenom šoferja... whatever
Potrebujem sql stavek kateri mi prikaže zapise iz tabele Prevozi vendar z imeni in ne z ID-ji. A mi lahko poda kakšen vzorec takšnega SQL stavka??
Hvala vnaprej...
V VB sem spisal program za obdelavo evidence prevozov. Program sem spremenil in sicer tako da sedaj vpisujem v bazo šifre voznikov, destinacij,... iz šifrantov.
Se pravi imam bazo prevozi.mdb in v njej tabelo prevozi katera shranjuje vse šifre oz. vnose , ter tabelo vozniki, destinacije,... katere vsebujejo stolpec id in stolpec voznik z imenom šoferja... whatever
Potrebujem sql stavek kateri mi prikaže zapise iz tabele Prevozi vendar z imeni in ne z ID-ji. A mi lahko poda kakšen vzorec takšnega SQL stavka??
Hvala vnaprej...
Matej_ ::
Uporabi join in prikaži namesto Id-ja s prve tabele ime iz druge npr.
(recimo da sta imeni tabel prevozi in sofer):
SELECT sofer.imesoferja, sofer.priimeksoferja, prevozi.destinacija, prevozi.casodhoda
FROM hdzaposleni INNER JOIN rezervacija ON prevozi.Id = sofer.id;
(recimo da sta imeni tabel prevozi in sofer):
SELECT sofer.imesoferja, sofer.priimeksoferja, prevozi.destinacija, prevozi.casodhoda
FROM hdzaposleni INNER JOIN rezervacija ON prevozi.Id = sofer.id;
erik ::
Hvala za hiter odgovor...
Sem nekajkrat poizkusil vendar mi vrača napako.
A ti lahko pošljem primer baze, če tebi uspe in mi pošlješ nazaj.
Če imaš seveda par minut časa, drugače bom že kako.
Hvala še enkrat!
Sem nekajkrat poizkusil vendar mi vrača napako.
A ti lahko pošljem primer baze, če tebi uspe in mi pošlješ nazaj.
Če imaš seveda par minut časa, drugače bom že kako.
Hvala še enkrat!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] teževa pri iskanju zapisovOddelek: Programiranje | 2109 (1699) | lopow |
» | Ustanovitev s.pOddelek: Loža | 7334 (5209) | BaToCarx |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7407 (5465) | travica |
» | SQL vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 2667 (2230) | jerneju |
» | v accessu slaba baza podatkovOddelek: Programiranje | 1244 (1075) | baksuz |