» »

problem z mrezo

problem z mrezo

Binji ::

Imam 2 racunalnika (WIN XP) povezana s switchem, prek tega pa sta povezana se na kabelski internet. Nimata kaksnih posebnih mreznih IPjev a se vseeno lepo vidita med seboj. Sedaj pa hocem zraven priklopiti se en star racunalnik z Win98. Naprej sem tudi tega priklopil lepo na switch ampak stvar ni delovala. Win98 je javljal da nima dostopa do omrezja, XPji ga preprosto niso videli. Imam nastavljen TCP/IP protokol povsod, so v isti omrezni skupini, kabli delujejo.

Potem sem poskusil se direkt priklopit na eno od masin (2 mrezni) s crossover kablom pa tudi ne deluje. Nastavil sem mrezne IPje, protokole pa se vedno nic. z XPjev ga ne morem pingat, z 98 mi javi napako pri oddaji. Firewalli niso vklopljeni, poskusil sem reinstalirat mrezno, pa nic.

Se kaksna ideja? Jst sm namrec ze obupal.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BigWhale ::

Pokvarjena mrezna? Napacen driver, zblojeni winsi... odstrani vse driverje za mrezno kartico in jih ponovno instaliraj...

LoneWolf ::

Povezovanje XPjev v mrezo s starimi Win9x/ME je znano kot problematicno, Microsoft je spremenil par stvari glede privzetih protokolov in je treba malo bolj potelovadit. Obstaja precej vodicev na netu kako spravit protokole v red, da se 9x in XP vidijo med sabo. Tale, na primer.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LoneWolf ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnika se ne vidita obojestransko

Oddelek: Omrežja in internet
111761 (1321) bojank
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289571 (6507) bastadu
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384904 (4423) SasoS
»

ADSL deljenje internetne povezave

191758 (1352) ali3n
»

ADSL - 2 racunalnika - mrezne kartice ???

Oddelek: Strojna oprema
111826 (1487) Tomi

Več podobnih tem