Forum » Pomoč in nasveti » problem z mrezo
problem z mrezo
Binji ::
Imam 2 racunalnika (WIN XP) povezana s switchem, prek tega pa sta povezana se na kabelski internet. Nimata kaksnih posebnih mreznih IPjev a se vseeno lepo vidita med seboj. Sedaj pa hocem zraven priklopiti se en star racunalnik z Win98. Naprej sem tudi tega priklopil lepo na switch ampak stvar ni delovala. Win98 je javljal da nima dostopa do omrezja, XPji ga preprosto niso videli. Imam nastavljen TCP/IP protokol povsod, so v isti omrezni skupini, kabli delujejo.
Potem sem poskusil se direkt priklopit na eno od masin (2 mrezni) s crossover kablom pa tudi ne deluje. Nastavil sem mrezne IPje, protokole pa se vedno nic. z XPjev ga ne morem pingat, z 98 mi javi napako pri oddaji. Firewalli niso vklopljeni, poskusil sem reinstalirat mrezno, pa nic.
Se kaksna ideja? Jst sm namrec ze obupal.
Potem sem poskusil se direkt priklopit na eno od masin (2 mrezni) s crossover kablom pa tudi ne deluje. Nastavil sem mrezne IPje, protokole pa se vedno nic. z XPjev ga ne morem pingat, z 98 mi javi napako pri oddaji. Firewalli niso vklopljeni, poskusil sem reinstalirat mrezno, pa nic.
Se kaksna ideja? Jst sm namrec ze obupal.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
BigWhale ::
Pokvarjena mrezna? Napacen driver, zblojeni winsi... odstrani vse driverje za mrezno kartico in jih ponovno instaliraj...
LoneWolf ::
Povezovanje XPjev v mrezo s starimi Win9x/ME je znano kot problematicno, Microsoft je spremenil par stvari glede privzetih protokolov in je treba malo bolj potelovadit. Obstaja precej vodicev na netu kako spravit protokole v red, da se 9x in XP vidijo med sabo. Tale, na primer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LoneWolf ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnika se ne vidita obojestranskoOddelek: Omrežja in internet | 1761 (1321) | bojank |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9571 (6507) | bastadu |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4904 (4423) | SasoS |
» | ADSL deljenje internetne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1758 (1352) | ali3n |
» | ADSL - 2 racunalnika - mrezne kartice ???Oddelek: Strojna oprema | 1826 (1487) | Tomi |