Forum » Strojna oprema » Zvočna dilema.
Zvočna dilema.
Poldy ::
Enkrat je že nekaj podobnega bilo na forumu, pa se ne spomnim več:
Če imam na voljo integrirano Soundstorm zvočno ali pa SB Live! value na pci, katero naj uporabljam?
Hvala
Če imam na voljo integrirano Soundstorm zvočno ali pa SB Live! value na pci, katero naj uporabljam?
Hvala
mazy ::
sam imam popolnoma enako stvar doma. 2 zvočne - nf7-s z soundstormom in SB live!
prej sm mev noter SB live zdej (odkar sem dal sistem v kišto) mam sam še soundstorm na plati pa ne občutim neke velike razlike.
mogoč je šlo na SB malo bolj naglas
ampak v kvaliteti se ne pozna, ali pa moji uhi tega ne zaznajo
prej sm mev noter SB live zdej (odkar sem dal sistem v kišto) mam sam še soundstorm na plati pa ne občutim neke velike razlike.
mogoč je šlo na SB malo bolj naglas
ampak v kvaliteti se ne pozna, ali pa moji uhi tega ne zaznajo
boštjan ::
če bi na soundstorma vezal zvočnike prek optike,pol bi slišal veliko razliko,bolj čistejši in udarnješi zvok
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
glinik ::
Če bi že daj kateri zvočni prednost, bi dejal da ima prednost Soundstorm. Sem ga stestiral z Audigy 2 ZS in je ista pizda. Zaključek je torej: Soundstorm je bomba!
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Kako je pa z obremenitvijo procesorja? Nekje sem bral, da integrirane zvočne potrebujejo večjo pozornost procesorja. Ali je to res in ali se to na današnjih procesorjih sploh pozna?
glinik ::
Eh , nekaj se je govorilo, da AC3 zvočnw kurijo procesor. Ne vem kaj je res ... Ampak za Soundstorma ti lahko rečem , da procesorja ne kuri. Sem glih zdaj sprobal in je isto sranje. Ko nič ne delam , mi proc deluje od 0 do 2%, ko zaženem winamp, pa dela tudi od 0 do 2%. Dokaz sem ti glih zdaj dal, da so to le govorice za trač.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Grey ::
Ne vem no, neki že mora bit na tem mitu o kurjenju procesorja. Na plati mam neki jajc od Realteka in so mi nekatere igre kr mal štekale, pa na Zalmanovih slušalkah je bla poden od podna kvaliteta zvoka. Zdej k mam pa Audigy 2 so pa slušalke zaživele. Basi tolčejo kokr bi moral že prej, zvok je velik velik boljši...skratka razlika se pozna tudi na hitrosti delovanja špilov.
Hm, sedaj me pa res zanima kako je s tem. Bom vprašal kar Realtek kaj si oni mislijo. Bom poročal, če dobim odgovor
Highlag ::
Kuri procesor. Samo ne pri uporabi winamp-a. Verjetno pride do izraza le pri kakšni 3D igrici, kjer mora kartica preračunavat kakšen bo zvok v danem trenutku. Audigy in podobne to delo opravijo same, integrirane si pomagajo z procesorji.
Drugače sem se pa ravno včeraj igral z testiranjem kartice s programom RightMark Audio Analiser, pa se moja Realtekova kartica, ki se nahaja na matični plošči ni odrezala preveč dobro. (v primerjavi z kakšnim Audigy-jem, za katere imajo na njihovi strani objavljene rezultate testov).
Drugače sem se pa ravno včeraj igral z testiranjem kartice s programom RightMark Audio Analiser, pa se moja Realtekova kartica, ki se nahaja na matični plošči ni odrezala preveč dobro. (v primerjavi z kakšnim Audigy-jem, za katere imajo na njihovi strani objavljene rezultate testov).
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova anketa: zvočna kartica, da ali ne?Oddelek: Novice / Ankete | 3983 (3392) | sidd |
» | Katera zvočnaOddelek: Kaj kupiti | 2332 (1750) | Fatboyslim |
» | soundstorm vs. audigy 2 ZSOddelek: Strojna oprema | 2296 (1473) | igor0203 |
» | Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zvočne kartice | 8254 (7049) | matjash |
» | Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-SOddelek: Strojna oprema | 1411 (1151) | Caligula |