» »

Bittorent težave

Bittorent težave

Sami ::

Živjo, ko sem imel Win XP SP2 sem zmeraj brez problema downlovdal torrent file, takoj se je prikazala zelena lučka in hitrost je bila super. Pred parimi dnevi pa sem formatiral disk in naložil Win XP SP1 in, ko downlovdam se zmeraj prikaže samo rumena lučka in zmeraj je max hitrost okoli 25kb/s, ni važno kaj downlovdam.
Kaj bi bilo narobe?
A je fora v IP-jih za mrežno, ko sem nastavljal ADSL?

Hvala!
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

karafeka ::

Poglej če maš vklopljen požarni zid v Windowsih.

Sami ::

Poglej če maš vklopljen požarni zid v Windowsih.

Ja, FW je vklopljen.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

bastadu ::

Ja potem morš v FW odpret porte, ki ji bittorent rabi za hitrejše delovanje...

Sami ::

bastadu: S tem se že zafrkavam zadnje pol ure, v Win XP+SP2 je bilo to enostavno, šel sem na Windows firewall in nastavil porte, pred tednom pa sem formatiral in imam sedaj Win XP+SP1 in ne vem več kje nastaviti porte...:D A mi lahko prosim poveste kje se to nastavi in kaj točno moram vse nastaviti.
Hvala!8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

bastadu ::

V istem oknu, kjer vklopiš/izklopiš firewall imaš spodaj desno en gumbek, kjer si lahko odpreš porte...

Sami ::

Nastavil sem tako in še zmeraj vleče počasi...8-O 8-O 8-O Naredil sem dva vnosa:

1. vnos
V Descripton of service sem vpisal: Bittorent TCP
V external port sem vpisal 6881, v internal pa 6889

2.vnos
V Descripton of service sem vpisal: Bittorent UDP
V external port sem vpisal 6881, v internal pa 6889


Ali bi moral narediti drugače?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

bastadu ::

Najbolje je, da nastaviš pod external in internal iste porte, enaki porti morajo biti potem vpisani tudi v bittorent programu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

Sami ::

bastadu: Res hvala! Sem že nastavil in danes mi je vlekel že z več kot 100kb/s.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Sami ::

bastadu: Ko sem restartal računalnik mi je spet začelo vleči počasi.
Zakaj naj nastavim pod external in internal iste porte, saj moram odpreti od 6881-6889 ali se motim? Kako naj nastavim?

Hvala!8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

frudi ::

če hočeš odpreti vse porte od 6881-6889 boš moral vnesti vseh deset portov, vsakega posebej (ali pa samo jaz nisem znal odpirati po več portov naenkrat v pred-SP2 firewallu? :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

bastadu ::

Zakaj naj nastavim pod external in internal iste porte, saj moram odpreti od 6881-6889 ali se motim? Kako naj nastavim?
Če odpreš port tako, ga ubistvu preusmeriš iz porta 6881 na port 6889. Se pravi, da na zunaj (s strani neta) je odprt 6881, na notraj (lokalna mreža) pa 6889... Če daš za obe vrednosti (internal in external) iste vrednosti in če je računalnik, ki je direktno povezan na net ta na katerem si ti, potem s tem odpreš porte. Tudi sam pa še nisem pogruntal, če se da po SP2 odpirati port range, se pravi da bi lahko odprl porte od 1-1000 kar z enim vnosom...

Sami ::

bastadu: Hvala, bom torej odprl vse porte. Ali moram za vse nastaviti TCP in UDP?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

bastadu ::

Mislim da bittorent komunicira samo preko TCP...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nadzor prometa po Ip-jih

Oddelek: Omrežja in internet
162699 (2409) birtija
»

Default porti razširjenih aplikacij

Oddelek: Operacijski sistemi
101232 (1091) BigWhale
»

WIn XP SP2 in P2P programi (Bittorent...)

Oddelek: Operacijski sistemi
161617 (1413) Wox
»

resitev: Kako nastavit router

Oddelek: Omrežja in internet
163021 (2715) nicjasno
»

Težave z bittorrent++ verzija 0.5.4

Oddelek: Omrežja in internet
81135 (990) Trupl0

Več podobnih tem