» »

Možnost tožbe?

Možnost tožbe?

leinad ::

Ali te lahko na kakršenkoli način MPAA toži v Sloveniji, če imajo dokaze, da si downloadal filme, ki so avtorsko zaščiteni? Ali te lahko doleti kakšna kazen s strani vlade?

Ziga Dolhar ::

Lahko vprežejo slovenske pravnike in se te lotijo na podlagi naših zakonov (KZ, ZASP ...).

Verjetno te pa lahko tožijo tudi v ZDA >:D.
https://dolhar.si/

leinad ::

Ja pa, če te tožijo v ZDA, saj potem ameriški zakoni niso pristojni tukaj ali kako?
A je že bil v SLO kakšen primer tožbe od MPAA ali od RIAA?

Ziga Dolhar ::

Če te tožijo v ZDA, ti potem tam tudi sodijo.

Če se boš prikazal na sodišču. 0:)
https://dolhar.si/

leinad ::

Skratka-praktično ti ne morejo v Sloveniji nič:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

miguelslo ::

thats right :P


Go sloncek, go sloncek!! :D
_____

Ziga Dolhar ::

Hja. Saj poznaš tisto o Mohamedu in gori :).
https://dolhar.si/

Yohan del Sud ::

Fantje. Jest se ne bi zajebaval iz teh stvari. :| Stvari grejo na roko njim. Se spomnite obiskovanje piratov na domu? :| (kupcev, ne črnokravatarjev)

Prej ko slej bomo plačali vse. VSE. Vse vam rečem. :|

Jaz grem raje pridelovat krompir. :\
www.strancar.com

Barakuda1 ::

Skratka-praktično ti ne morejo v Sloveniji nič


:\

Skratka - odgovor je praktično in teoretično NAPAČEN

root987 ::

Hm, morda izročitev ZDA - ZDA bodo izročile nekega finančnega goljufa (ali nekaj podobnega) Sloveniji - morda lahko tudi MPAA zahteva to?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Primoz ::

Slovenija ne izroča svojih državljanov, razen ... [vsak dan več izjem]. Ampak verjetno ne misliš celega življanja pregnit v tej državi.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Loki ::

pac, ce gres v tujino, ne gres v USA ali kaksno simpatizersko drzavo (GB?), ampak recimo v Kanado zaradi [vec razlogov].
kanadski ISP se pa smejejo v obraz MPAA, ko hoce podatke o IP uporabnikov.

Gandalfar ::

Loki: kako dolgo se?

Caligula ::

In kaj se sekirate? Ce bi blo treba cez noc placat vse bi se vsaj malo odvrnili od teh kist in nebi bili vec taki debelinkoti in bi nasploh malo vec pametnih stvari poceli :D

Sej vecina folka, ki igra igre samo se sprasuje ce je se dolgo do konca igre-koliko sob se.. ker vecina folka prespila vse, ker pac ma in more.
Koliko moronskih filmov pogledam samo ker jih pac ze imam. Dobrihj skoraj ni. Pa ce bi mi se gnojili s kakimi copyrighti se v kino nebi vec hodil. Tako pa vsaj se grem enkrat ali dvakrat na mesec. Drugace se to nebi.

perci ::

Primoz: Kdaj je pa Slovenija izročila kakšnega svojega državljana tuji državi?

leinad ::

No root verjetno je razlika, če se gre za človeka, ki je naredil za 5 milijard SIT škode ali pa nekoga, ki si je downloadal par filmov.

Gandalfar ::

CARNIVORE: niti ne. Na seznam teroristov te lahko dajo v obeh primerih. Bos potem pes hodil po ameriki, ko bos na no-fly listi?

leinad ::

Eh gandalfar to me pa res še najmanj skrbi, če bom na no-fly listi, ker v ameriko sploh nimam želje hodit, poslovno pa tudi ne bo treba, ker do časa ko bom jaz začel delat(upajmo da bo to čez eno 7 let):Dbo Kitajski trg že odlično razvit, pa še mnogo perspektivnejši je od jenkijevskega, pa še EU je tu.

Gandalfar ::

in ce si bodo podjetja izmenjavala te sezname med sabo?

root987 ::

CARNIVORE: Čez 7 let kitajski trg IMHO še vedno ne bo primerljiv z ZDA. V proizvodnji - morda, v načrtovanju - ne. Prav tako kot poslovnež ne moreš kar tako reči "poslovno pa ne bo treba" - posebej ne za ZDA.

P.S. Že znaš kitajsko?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

leinad ::

@gandalfar

saj podjetja ne ustvarjajo teh seznamov ampak jih vlade, kolikor jaz vem te sezname posedujejo le na letališčih, močno pa dvomim da bi EU ali pa kitajska kar na slepo prevzela nek no-fly list od amerov, ker tega ne počno niti sedaj pri teroristih, kaj šele da bi v takih primerih.

@root

Root kitajska raste z enormno hitrostjo, najbolj pa je še zanimiv zaradi poceni delovne sile, kar je najpomembnejše.
Root dvomim, da ve nekaj tisoč direktorjev tujih firm, ki so tam kitajsko. Mislim, da se je mnogo enostavneje kitajcu naučiti angleščine kot pa meni kitajščine, ki je eden najzahtevnejših jezikov. Poleg tega pa je znanje angleščine v biznisu, danes že kar postalo nuja za trgovanje na mednarodnem nivoju.
Nekoga poslat v ZDA v mojem imenu, če bo že potrebno pa tudi ni tak problem;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Gandalfar ::

CARNIVORE: biometrije tud ne uvajajo na slepo, ane?

leinad ::

Res, da uvajajo biometrijo zaradi varnostnih razlogov, kar ti jaz hočem povedat je da EU članice ne bodo prevzemale no-fly list od amerov in jih tudi ne, ampak ustvarjajo svoje na kateri pa je verjetno kar precej drugačen od onega preko luže, saj je znano, da v nasprotju s tukajšnjimi navadami tam, dokazi ravno niso nek pomemben element, da se znajdeš na njihovi no-fly listi, še posebej, če si arabskega porekla.
Torej, če se osredotočima na konkreten primer: v kolikor bi jaz kršil ZDA zakone s kopiranjem filmov pa bi me te posledično dale na no-fly listo, v EU ali na KItajskem sploh ne bi imeli razloga, da storijo isto, saj nisem prekršil njihovih zakonov, neke grožnje pa jim tudi ne predstavljam.

Uvajanje biometrije po ZDA vzoru pa pozdravljam, saj uvajanje novih tehnologij, ki bodo lahko preprečile kakšno resno grožnjo pa je pozitivno.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Gandalfar ::

Saj te bo spravila gor evropska podruznica ameriske firme

LoneWolf ::

Nekam zelo se mi zanasate, da vam tule v Sloveniji nikoli ne bo nic hudega, ce kradete Americanom - pa se vsem drugim naokoli, da ne bo pomote, stvar je precej nediskriminatorna, Americani samo "proizvajajo" najvec zanimive robe za vse domace ADSL-ase... Globalen kriminal bo prej ali slej rezultiral v globalni jurisdikciji, z odnosom kakrsnega ima tule mesojedi ne puscate prav nobene izbire. Stavil bi, da se zna to zgodit "prej" kot "slej", ampak se nikamor ne mudi. Svet postaja vedno manjsi in vedno bolj povezan, prostora za skrivanje za domacimi plankami bo vedno manj.
Pa ni treba, da bo kdo koga cez 10 let klical na sodisce. Dovolj bi recimo bilo, samo na primer, da Ameri in ostali zainteresirani nekoc v bliznji prihodnosti v globalnem svetu naredijo svoje "sezname zazeljenih oseb" javno dostopne, tako, cisto informativno. Dostopne vsem sefom, kjer se iscejo sluzbe, bankam, kjer se zaprosi za kredite in posojila, davcnim uradom za prednostne sezname kontrol ipd. Samo toliko, da vsi vedo, s kom imajo opravka. Klinc, ce je mali kradel 10 let vse kar se je dalo pretvorit v bite in byte in zraven kazal osle, zakaj bi bilo zdaj kaj drugace?
What goes around comes around. Vcasih tudi za nazaj. Takole hodit po moralno podporo na portale, malo spominja na tiscanje glave v pesek.

leinad ::

Ok gand zdaj pa že ustvarjaš neke povsem hipotetične situacije:|

leinad ::

LoneWolf za tebe pa velja isto.
Naj te spomnim, da se gre za sedanjost in ne neko hipotetično prihodnost.

Ziga Dolhar ::

Še enkrat. Nisi izvzet od slovenske zakonodaje.
https://dolhar.si/

MadMicka ::

Hvala Bogu, da folk na veliko d/l filme pa muzko. Edini način, da padejo cene tem zadevam. Ko bodo cene zadost padle, bo tud nelegalnega kopiranja manj. Pol pa jambrajo kolk škode imajo od tega. Bistveno manj, kot mislijo. Ker velika večina tistih, ki so d/l filme, filmov tako ali tako ne bi nabavla. Po drugi strani pa se dela tudi korist, ker ravno masovna razširjenost v končni fazi koristi tako unim, ki služijo od tega, kot tistim, ki gledamo filme oz. poslušamo muzko. Pa tud, če bodo glavni igralci namesto par sto miljonov na film dobili malce manj, se svet ne bo ustavil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Primoz ::

perci... a ti vidiš kje kakšno tujo državo v mojem postu? ;))
There can be no real freedom without the freedom to fail.

perci ::

vidim eno tako "medvrsticamizapisano" >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tencent v nemilosti kitajskih oblasti?

Oddelek: Novice / Ostale najave
214302 (2794) Poldi112
»

Kitajski cenzorji nad igre

Oddelek: Novice / Igre
327836 (5956) Poldi112
»

Končna verzija Windows 8.1 Update 1 ušla

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
197968 (5517) TechBeats
»

Tehnologija osvobaja

Oddelek: Novice / Zasebnost
102361 (2361) BigWhale

Več podobnih tem