» »

Tezava Gigabyte K8NS in Athlon 64 2800

Tezava Gigabyte K8NS in Athlon 64 2800

ramo ::

Pri sestavljanju novega računalnika sem naletel na težave. Ko hočem štartati ploščo mi samo zavrti ventilator procesorja nato pa ugasne. Naj poudarim, da nimam priklopljenih kakšnih drugih kablov in kartic razen nujno potrebnih. Če vztrajam s prižiganjem mi ga ponavadi uspe zalaufati (najde tudi pravlino procesor in disk) vendar je tisti ekran ko pritisen DEL za vstop v BIOS nekam temen in se ga komaj bere. Kaj je po vašem težava? Plošča?

Hvala

ricola78 ::

A spušča plošča kakšne specifične piske? Je prikloplen PC speaker?
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.

bmen ::

Če imaš ploščo že v ohišju jo odstrani in poskusi zagnati še enkrat zunmj ohišja - lahko da imaš kak stik v ohišju.

preveri ali si vključil ventlator hladilnika na pravo mesto (CPU fan),

Če priklopiš zvočnik ali slišiš kakšno piskanje (kolikokrat zapiska)

če imaš kako staro grafično kartico na PCI vodilu poskusi z njo namesto z AGP grafične.

še enkrat preveri ali so vse komponente vtavljene tako kot je potrebno...
... B ...

Izven ohišja je isto. Priklopljene imam le nujne zadeve, enako je brez grafične kot z njo. Bi lahko bil problem z RAMOM? Ali plošča na ketero je priklopljen le procesor in napajanje, torej brez RAMa teoretično štarta (vrti ventilator in jo ne izklopi takoj)? Ventilator CPU je priključen pravilno!

Hmm je možno da je problem kompatibilnost z RAMom? Imam Transcend 512 DDR 400 modul. Testi čipovja NF3 na Gigabytovi plošči http://www.tomshardware.com/motherboard...

Highlag ::

Moja plošča je imela popolnoma iste simptome (le kratek zagon ventilatorčka) ko sem poizkušal zagnati računalnik z R9500pro grafično kartico. Če kartice ni bilo je zadeva normalno štartala, z kartico pa tole. Moral sem jo zamenjat. ;((
Never trust a computer you can't throw out a window

cosmos ::

ne vem kakšen napajalnik maš, zato predlagam da poskusiš še z drugim, močnejšim napajalnikom, če maš to možnost.

drugače pa odnesi v trgovino, kjer si nabavil in bojo tam sprobal

za tale sistem boš verjetno rabil vsaj 330 Antec TP in podobno, kot naprimer Chieftec 350W/420, kakšen LC power 400/500W itn

Te 350W in 400W generiki, ki jih dobiš v naših trgovinah so večinoma 250W/300W napajalniki.

drugače pa je znano, da ima ta plata zelo velike probleme z skoraj vso memorijo, kar si očitno že sam ugotovil.

BTW če še ni 8 dni od kar si jo kupil, ti svetujem menjavo za Asus-ko (NF3)

lopov ::

Ne razumem cisto -- prizges racunalo, ventilator se zazene, nato pa ugasne?
Ce je tako, potem v biosu spremeni "Smart Fan --> Disable".
Na ta nacin se ventilator na procu ne bo ugasal.

Ce si nadgrajeval bios preveri, ce imas v obeh biosih enako verzijo -- jaz sem imel v primay F6, v backup pa F4 in je obcasno prihajalo do zmede (se ni zagnalo, ni zaznal diskov, ipd.)

b.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925383 (8140) hojnikb
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

518338 (7084) solatko
»

Računalnik se ne odziva

398900 (8347) Pšenični
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

492003 (1466) Dominik91
»

A64 3000+ in Epox 9NDA3+ se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
361407 (959) TribesMan

Več podobnih tem