Forum » Programska oprema » Program za omejevanje dostopa do LANa
Program za omejevanje dostopa do LANa
urosh ::
Halo..
Spet mam en problem. In sicer imam en pc, ki je priključen direkt na internet (recimo mu server) in ta deli povezavo med ostale uporabnike. In sicer opažam, da se mi prijavljajo gor neke čudne mašine (LAN je žični) - kar pomeni, da k nekomu pride nekdo, pa prikljaplja svojo mašino gor. Jaz tega ne želim dovoliti - vsaj ne dostopa do interneta, ker sem že parkrat mel težave z siolom, ko so mi zaklenili pošiljanje pošte, češ da iz mojega naslova prihaja spam. Možno je tudi, da se pri tem kaj dogaja, zato bi jaz rad ostalim računalnikom onemogočil dostop do interneta. Na serverju laufajo Win XP. Obstaja kak program, kib i deloval kot router, na katerem bi mu določil recimo MAC adrese, ki smejo dostopati do interneta preko te mašine? kako to izvesti=
Hvala za čimprejšen odgovor.
Spet mam en problem. In sicer imam en pc, ki je priključen direkt na internet (recimo mu server) in ta deli povezavo med ostale uporabnike. In sicer opažam, da se mi prijavljajo gor neke čudne mašine (LAN je žični) - kar pomeni, da k nekomu pride nekdo, pa prikljaplja svojo mašino gor. Jaz tega ne želim dovoliti - vsaj ne dostopa do interneta, ker sem že parkrat mel težave z siolom, ko so mi zaklenili pošiljanje pošte, češ da iz mojega naslova prihaja spam. Možno je tudi, da se pri tem kaj dogaja, zato bi jaz rad ostalim računalnikom onemogočil dostop do interneta. Na serverju laufajo Win XP. Obstaja kak program, kib i deloval kot router, na katerem bi mu določil recimo MAC adrese, ki smejo dostopati do interneta preko te mašine? kako to izvesti=
Hvala za čimprejšen odgovor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | internet počasen, porazdelitev hitrosti interneta - WORK networkOddelek: Pomoč in nasveti | 953 (880) | c00L3r |
» | dva rač. v mreži + internet preko USB UMTS modemaOddelek: Omrežja in internet | 1546 (1327) | ZGI |
» | Kako razdeliti internetno povezavo med dvema računalnikoma?Oddelek: Omrežja in internet | 1539 (1464) | Poldi112 |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5490 (4220) | plavko61 |
» | Kako blokirati kazo s firewallom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1587 (1293) | Lith |