» »

Ožgana plošča

Ožgana plošča

McHusch ::

Pred nekaj dnevi se mi je začel računalnik občasno resetirati. Resetiranje je bilo vedno pogostejše, nazadnje pa se računalnik sploh ni prižgal v vsakem poskusu. Posumil sem tudi napajalnik in ko sem danes želel preizkusiti drug napajalnik, sem videl razlog.

Kako se da plošča popraviti (napajalnik gre itak v smeti)? Plošča ni poceni, zato upam da se ta popraviti .. S predlogi na plano. Hvala.

TribesMan ::

Ce imas dobro razvite sposobnosti spajkanja, potem odlotaj konektor na plati dol in ga zamenjaj z novim konektorjem, ki ga dobis na kaki stari plati...

Ce nimas moznosti, ti lahko pa jest popravim... sam dostavi mi plato, pa bo zrihtano v par dneh.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

T(he) Boss ::

Spajkanje sploh ni potrebno. Odstrani samo plasticen dela konektorja(ki je samo sisnjen na plosco), pine malo pobrusi z brusnim papirjem, pa daj gor novi konektor gor, ki ga dobis na kaki stari plosci. Jaz sem tak stvar resil in plosca je delovala se dobrega 1/2 leta, potem pa je DMA kontroler crkno, drugace pa se danes deluje. :D

McHusch ::

Se to, kateri kvaliteten napajalnik se mi splača kupiti? V kisti sta dva athloncka,2400++, dva diska, dva cdja, grafika in ostale malenkosti...

gkovac ::

odvisno od tega koliko imaš rad ta tvoj računalnik. Antec napajalniki so najboljši ampak tudi dragi kot žafran :D
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Phoebus ::

Jah tale napajalc je meu očitno mal slab konektor pa ga je zatopil...glede na to kolk moči ti troši mašina-> NE šparaj z napajalcem!!!

TribesMan ::

Huh... jest bi vsekakor menjal najmanj vse sežgane pine, ker ko se enkrat zadeva pregreje izgubi večino dobrih lastnosti... da ne omenjam da je zgorela tudi protikorozijska zaščita tako da če boš pobrusil zažgani del materiala stran, bo konektor v kratkem spet zoksidiral in postopek pregrevanja in žganja se bo ponovil...Nevem zakaj ne bi reskiral 5min več časa in zadevo zrihtal tako k je treba.

Ker kot sem videl tele slike je tvoj problem +5V linija... saj so vsi priključki 5V linije sežgani... pomojem je problem v tem, ker je na tvoji plati napajalni del procesorja priključen na +5V, in to povzroča ogromne tokove... (okoli 25A) Zato ti priporočam da popraviš konektor tako da bo zadeva držala za malo dlje kot 2 dni.

Dober napajalnik za svoj denar je recimo Tagan 480W... Vendar vprašanje če potrebuješ toliko moči... Obstaja tudi švohejša verzija napajalca, ki ima malo čez 300W skoraj pol cenejša od močnejšega modela (mislim da okoli 12kSIT) Sta pa oba napajalnika izjemno tiha in kvalitetno sestavljena... Druga opcija ze "ugoden denar" je LC Power 550W... pride okoli 12kSIT... sam meni zaradi svoje "prazne notranjosti" ne vliva nevem kakšnega zaupanja... Pač odloči se glede na svoje potrebe.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

McHusch ::

Sem spravil plastiko dol in res nekaj pinov je zoglenelih do konca. Ker nimam ne opreme ne znanja, me zanima, ali bi imel kdo v okolici Celja 5 minut časa, da mi to odlota in prilota nove pine.

T(he) Boss ::

No, ce bos nasel koga, ki ti bo odlotal pine na maticni in jih potem nazaj zalotal, potem je to sigurno boljsa varianta, samo to pa se mores kar spoznat in imet pravo opremo, da ti to uspe, drugace je boljse, da mas smirgl papir, pa delal kak dolgo dela.
Zdaj pa ko smo ze pri oziganju maticne plosce me zanima, ce meni delujejo vse udma naprave na multi-world (ne glede na os in postavitev teh naprav), to pomeni, da je zgorel dma krmilnik? Se da to popravit? :\

TribesMan ::

McHush... škoda k nisi že včeraj povedal... sem se glih mim Celja peljal... sam to se najbrž zdej ne bo več zgodilo prav kmalu...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DFI NF2 Infinity ultra problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
10672 (560) profii
»

TAGAN napajalniki

Oddelek: Strojna oprema
291891 (1360) cbelica
»

napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535434 (4833) TribesMan
»

Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
806734 (5346) BigSexy
»

twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1077107 (5239) mare87

Več podobnih tem