» »

Odgovora verjetno ne bo - prepis arhiva ob menjavi ure

Odgovora verjetno ne bo - prepis arhiva ob menjavi ure

Go-ahead ::

Ob vsakem prehodu na letni zimski čas se mi arhiv na drug računalnik prepiše v celoti, ob normalnem delovanju pa mi le doda nove datoteke.

Uporabljam program second copy, enaki rezultati pa so bili tudi z drugimi.
Kje tiči problem???? Ali kakšen program predlagate da se mi to ne bo dogajalo.

Ali je mogoče za to kriv win 98 na osebnem računalniku in win 2000 server na računalniku z arhivom.

Saj vse skupaj sploh ne bi bil problem, vendar gre za prenos cca 20.000 datotek velikosti 0,7MB.

Saj verjetno odgovora ne bo vendar vseeeno hvala.

LoneWolf ::

Stvar ni prav nic nenavadnega, niti ni napaka, zgolj posledica dolocenih dejstev. Win9x/ME in WinNT/2K/XP/2003 drugace delajo s casom in casovnimi zonami, iz cisto zgodovinskih razlogov. NT-based kernel je bolj namenjen povezljivosti in zato tudi drugace dela s casom (ta je vezan na UTC), ker obstaja velika moznost, da se znajdejo povezani racunalniki v razlicnih casovnih zonah, ki si bodo delili datoteke. Enako delajo tudi *UNIX sistemi. Win9x/ME po drugi strani shranjuje lokalni cas datotek, ki ni odvisen od casovnih zon.
Tvoja tezava izhaja iz dejstva, da so casi datotek v Win2000 vezani na UTC cas, na Win98 pa ne. S prehodom na zimski cas smo dejansko spremenili casovno zono iz UTC+2 na UTC+1, temu ustrezno pa so se spremenili tudi casi, ki so javljeni za obstojece datoteke, saj so shranjeni v UTC in se ob izpisu preracunajo na lokalni cas. Nekateri na tem forumu so ze opazili, da so se casi vseh datotek na disku spremenili za eno uro, in to s pomanjkanjem znanja o razlogih celo proglasili za "napako" ali "cudno obnasanje" Oken.

Tvoj backup program je zmeden, ker je cas in datum eden izmed kriterijev primerjanja obstojecih datotek z njihovo prejsnjo rezervno kopijo. Program po spremembi ure pac smatra, da so se vse spremenile ker se ura vec ne ujema, in dela kompleten backup. Kvaliteten backup program bi moral znat stvari kot so spremenjene casovne zone vzeti v zakup, je pa tudi res, da gre tu za razlike med operacijskimi sistemi in je taksne stvari tezko zanesljivo predvidet.

Verjetno bo najbolje, ce mu pac dvakrat letno pustis, da v miru naredi popoln backup in se s tem niti ne obremenjujes. Tudi s stalisca zanesljivosti rezervne kopije ne bo nic narobe, ce se vse datoteke obcasno osvezijo.

Go-ahead ::

Uf hvala za izčrpno in kvalitetno pojasnilo.

Že sam sem sumil, da mora biti nekaj v zvezi z različnimi operacijskimi sistemi, in da ko bodo zamenjani z novejšimi tega problema ne bo več.

Opombe, da odgovora verjetno ne bo pa ne bom več pisal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ura v w10

Oddelek: Operacijski sistemi
102412 (1941) AnotherMe
»

Rusija ukinja poletni čas in uvaja nove časovne pasove

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4523208 (19076) Okapi
»

Rusija ukinja premikanje urinih kazalcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5120852 (17844) energetik
»

Windows 7 RTM vaša ocena ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16916513 (10390) Galaxy
»

Proti dvema časoma

Oddelek: Znanost in tehnologija
392854 (2149) MrStein

Več podobnih tem