Forum » Operacijski sistemi » Kako namestiti program v linuxu ?
Kako namestiti program v linuxu ?
upirna ::
No, prehajam na linux (red hat 9) in sem si najprej povlekel z neta mozillo firefox, ampak ne vem, kako naj zadevo instaliram. Zato bi vas prosil za pomoč. Hvala!
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
moj_nick ::
1. redhat je zastarel, nasledila ga je fedora
2. Za inštalacijo mozille odpakiraš tisti .tar.gz file, odpreš konzolo, vpišeš cd /pot/do/odpakirane/mape, vmes še kakšen ls in potem ./ime.fajla.ki.bi.lahko.bil.installer
2. Za inštalacijo mozille odpakiraš tisti .tar.gz file, odpreš konzolo, vpišeš cd /pot/do/odpakirane/mape, vmes še kakšen ls in potem ./ime.fajla.ki.bi.lahko.bil.installer
dzinte kinte ::
Nova verzija Firefoxa je že inštalacijska (tudi za linux), tako da če ne uporabljaš samo konzole lahko samo razširiš tar datoteko in nato je potreben le dvoklik na datoteko firefox-installer......
Poldi112 ::
A ni bolje da uporabis apt-get (ali je yum?)?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba .tar.gz oz. tar.bz2 v .deb in namestitev v Debian-based Linux distribucijiOddelek: Operacijski sistemi | 1594 (1403) | slitkx |
» | Linux-Začetnik (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30522 (27797) | 5er--> |
» | [Linux][Suse] MP3 kodeki in Mac OSX temaOddelek: Operacijski sistemi | 1991 (1682) | kriko1 |
» | Mozilla Firefox se noče odpretOddelek: Operacijski sistemi | 1598 (1520) | moj_nick |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5100 (4386) | moj_nick |