» »

Napajalnik MOD

Napajalnik MOD

goblin18 ::

Torej, ker se mojemu računalniku v kratkem obeta veliko sprememb (Vodno hlajenje na cpu, zamenjalo pa bo tudi Fx cooler home made hlajenje na grafi, novo ohišje home made, itd), je skrajni čas, da porihtam še zadnjo zadevo, ki trenutno v mojem pcju proizvaja hrup.To je seveda napajalnik.Tisti 80 MM ventilator na zadnji strani kruli tako močno, da je bilo vse moje dozdajšnje modanje skoraj nesmiselno (ali pa sem v tem času postal občutljiv, sploh ker računalnik deluje kot server 24h/dan).Kot rečeno, imam 5 90mm ventilatorjev notri na 1500 rpm, torej so neslišni.Zdaj pa k stvari!

Napajalnik je 350W no name, zadaj ima 80 mm ventilator, ki vrtljaje prilagaja vlede na temperaturo (vsaj mislim, naključno verjetno ne začne tulit?).Moja ideja je zgledovati se po novejših napajalnikih, torej vključiti 2 90mm ventilatorja na 1500 rpm namesto enega 80 mm (pomojem na 3000).Enega na originalnem mestu, enega pa na začetku, pri vhodu v napajalnik.Če se ne motim, bi morala ta dva napajalnika pri neslišnem delovanju napajalnik hladiti bolj uspešno kot predhodnik, imam prav? Drugače, napajalnik bo še vedno delal, tudi če tisti 80 mm odklopim, upam da ni varnostno naštimano, da če 80 ni vključen direktno na napajalnik, se zadeva ne vklopi?

No tukaj le napišite ideje in komentarje.Lp

Grimlord ::

Ideja ni slaba.

Samo kako boš namestil drugi ventilator v napajalnik ? To sem jaz tudi razmišljal, pa nisem našel nikjer prostora (vsaj pri meni ga ni) da bi namestil dodaten ventilator.

Sem pa menjal originalni ventilator z drugim, ki sem ga priklopil na fan controler. Tiste žičke od starega venta pa sem samo ovil z izolirnim trakom, da nebi prišlo do kakega nepotrebnega stika. Btw, napajalnik še dela :D

Možnost za namestitev dodatnega ventilatorja bi po mojem bila zunaj samega napajalnika, da se pritrdi na ohišje PSUja. Hladilo pa bi vse skupaj boljše ja ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

goblin18 ::

En ventilator je že notri po default, en je pa na isti višini kot on, ampak bolj nazaj, se pravi na zunanji strani napajalnika.Vse kar moram narediti je, da tisti 80 mm dr*k odstranim, dam notri 90mm, ga povežem na fanmate, dam na minimum oz 1500 in zadeva je rešena.Slike bodo seveda tukaj.Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: goblin18 ()

Grimlord ::

Si pa hiter. No pokaži slike da vidimo... ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

goblin18 ::

Ne sej tisti 2 ventilator imam že od prej, vendar je zadnji del zalepljen s selotejpon (zadnjo stranico sem dobesedno odtrgal, ko sem hotel narediti luknjo 8-O .Mod bom delal verjetno, ko dokončam ohišje (tema tukaj nekje).

goblin18 ::

Šele zdej sm pogruntal, da lahko na spodnji strani režem napajalnik, in tja vstavim ventilator, tako bo vlekel zrak iz ohišja + hladil napajalnik.Tiste reže bom pa rajši blokiral, drugače bo zrak uhajal nazaj v ohišje.A ne?

sidd ::

hmm, mene tud tole zanima kak bo šlo naret da utišam tisti ventilator na napajalniku....moj ruži ko satan>:D
goblin18, če ti bo uspelolahko napišeš, pokažeš slike kak ti je? :D

lp grega

K0K0 ::

Jest sm kar spodi izžagov luknjo za še en 80mm vent pa oba dal na 5v pa je kar delal sam mal bl se je grel. Potem pa mi je enkrat strela užgala pa je šov :'(. Zdej pa razmišljam o vodi
klik

Kaufmann ::

Modri zob, a nebi raje TT Fanless PSU
Jaz sem pa 120mm vent v napajalniku zvezal na Fanmate, ga imam na minimum in čeprav se zelo greje še ni crknu v pol leta. Ohišje je "zatesnjeno", notri piha en 90mm fan, ven pa ta v napajalniku in VGA silencer na grafični.
ni podatka

K0K0 ::

Kam si dal 120mm spodaj?
To tud razmišlam sam k mam itak vodno pa bom sam prek napajalnika napelu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10516180 (13849) IvoJan
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10029075 (27120) kuglvinkl
»

Poceni modificiranje kište

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161498 (1099) iskra
»

Koliko se greje vaš mlinček

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
372012 (1310) tx-z
»

Napajalnik - ventiltor?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
261886 (1590) ||_^_||

Več podobnih tem