» »

400W +...........napajalnik?

400W +...........napajalnik?

R@C@ ::

Torej kje v Slo ali okolici bi se dalo najceneje dober 400 ali več W napajalnik ATX kupit?

|KoRn| ::

Dobro vprašanje, morda se ga kje da naročit, jaz sem že full iskal tak napajlnik, pa ga nikjer nimajo. Ponudi se pa tudi nobeden ne, da bi ga lahko naročil. Če pa slučajno poveš, da bi ga rad naročil, pa če se da sploh naročit, so pa trgovci taki čist nezainteresirani da ne vem kaj... ;((;((;((
Freak on a leash!

OZZY ::

Iz nemčije pri www.pc-cooling.de . Tukaj majo leedman za okoli 150dem. Problem je, ker moreš denar prej nakazat.
Zmore pa to:
Gesamtleistung 400 Watt
+ 3,3 Volt 14 A
+ 5,0 Volt 30 A
+ 12,0 Volt 16 A
- 5,0 Volt 0,3 A
- 12,0 Volt 0,5 A
+ 5,0 Volt Vsb 2,0 A
Go with the flow.

ChiefThunder ::

kaj pa vezava dveh 200, 250w napajalnikov, to te pride še cenej?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

morphling1 ::

Chief, sam kot jaz vem ti dva napajlnika skupaj ne omogocata recimo 30A pri 5V in ce mas kakega TB na 1500 in vec ter povisano voltazo na plati ti dva in vec manjsih napajalnikov cisto nic ne pomaga ker tudi en sam ne zmore poganjati samo plate. A se slucajno motim ?
Sicer sem pa tudi jaz v iskanju Enermax-ove 430W zverinice ki stane v Nemciji okoli 200dem Listan, pri nas pa seveda vec kot 300W noname sranja se nisem opazil.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1 ::

Enermaxa imajo tudi tu Overclockingcard stvar ima 44A pri 5V, 35A pri 3.3V ter 15A pri 12V noro ni kaj , napajalniki so pa netzteile , da ne bos prevec iskal.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Yohan del Sud ::

a za to rabiš 380 V vtičnco :D

boš cirkularko gor prklopu >:D

Huey P ::

No kot je Yohan rekel, da rabiš 380 V vtičnico pa me nekaj zanima;
Sicer nisem električar al neki, pa me zanima, če bi se dalo naredit neki šit, ki bi ti dve vtičnici povezal v eno. Se pravi da bi povezal dve vtičnici na en kabel, ki bi ga pač nekam vtakbnil in bi imel potem ta "ena" vtičnica 460 V. Se to sploh da narediti?

..::DOOM III: The Legacy::..

R@C@ ::

A te je kej zabolel k si tole napisu? :D:D:D

snajper_dzo ::

To niti slučajno ni mogoče!!!!

Lahko pa narediš to preko transformatorja: 220V not(primar), na drugi strani pa ven (sekundar) kolikor želiš(skoraj). Napetost na sekundarni strani transformatorja je odvisna od števila ovojev na sekundarju(več kot jih je, višja bo napetost...). Morajo biti pa ovoji na primarni strani in na sekundarni strani transformatorja v določenem razmerju, tako, da si ne moreš kar tako zmišljevat.(pa še nekaj dodatnih faktorjev je treba upoštevat: tok, samo izvedbo trafota, dimenzije...:\:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transformator iz napajlnika, predelava za ojačevalnik tda7294

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
163582 (3158) jjedat
»

Preizkus napajalnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373593 (3189) Brane2
»