Forum » Operacijski sistemi » Cuden problem z instalacijo xp-jev
Cuden problem z instalacijo xp-jev
nekdo16 ::
Imam zelo cuden problem glede Windows XP. Kadarkoli jih hocem instalirat, sistem zmrzne. Imam dve razlicni izdaji angleske verzije Professional, vendar se z vsako zgodi isto. Ce windowse nadgrajujem iz starih 98 se ob ponovnem zagonu racunalnika( to stori setup sam)sicer izpise sporocilo, da racunalnik preverjaja sistem, toda ko pride do tocke ko se izpise Please Wait, racunalnik enostavno zmrzne, saj tudi po vec kot 20-ih minutah ni nobenega odziva. Pri cisti instalaciji pa se podobna tezava zgodi po nalaganju zagonskih sredstev s cd-ja. Na zaslonu se sicer izpise, da se windowsi zaganjajo, vendar tudi po vec kot 30-ih minutah ni nobenega odziva. Za vsak slucaj sem poskusil se z antivirusnim, ki virusov ni nasel. Pa tudi setup pravi, da je z racunalbikom vse o.k. Cudno pri tem je da win98 delujejo popolnoma brezhibno in tudi instalacija poteka normalno.
ČIP 008 ::
Nič nisi napisal kakšen sistem imaš? Če ti Win98 delajo normalno, potem je po moje za Win XP preslab sistem in ti mlinček zmrzuje.
nekdo16 ::
AMD Duron 1GHZ, 256MB RAM, ATI Radeon 9600 XT 256 MB DDR RAM. XP-je sem na tej konfiguraciji ze instaliral in je bilo vse normalno.
Microsoft ::
Tezko rect, kaj je. Poskusis lahko vse odvit (ce mas kaj sploh navito), potem izstekat vse nepomembne stvari (zvocna, mrezna, ...), mogoce dej preglej disk s kaksnim programom, poskus RAM vstekat v kako drugo rezo, mogoce vsaj poskusit zagnat Setup na kakem drugem PCju, prever, ce lahko CD pogon prebere cel CD ploscek, .... pa pol porocaj.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
ddeben ::
Tole mi je nekak znan problem...in sicer, pejdi v bios in tm izkljuci Virus warning al neki v tem smislu...Men je tudi zmrzval ko sm xp-je instaliral, ampak pol sm to izkljucu pa je slo gladko naprej. Nevem pa kake veze ma ta opcija z instalacijo?!
miroB ::
> Nevem pa kake veze ma ta opcija z instalacijo?!
BIOS ne dovoli šarjenja po boot sektorju na disku, brez tega pa maš probleme pri namestitvi os.
BIOS ne dovoli šarjenja po boot sektorju na disku, brez tega pa maš probleme pri namestitvi os.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 95 dve desetletji pozneje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 32926 (26397) | Spajky |
» | Starejši PC, čudno, počasno delovanje.Oddelek: Strojna oprema | 1707 (1315) | billy |
» | nov prenosnik - vrgel BLUE SCREEN!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1917 (1536) | xteakwondox |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3128 (2366) | xpozed |
» | ker qurac od XPjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1407 (1098) | Kriko |