» »

InnerHTML

InnerHTML

Spc ::

Iščem eno lahko rešitev za InnerHTML (onmouseover display text)

Primer:
Ko greste preko < in > znakov se pojavi text v Status Baru.

;)

tec ::

Tole je javascript
<!-- start [ prikaz teksta pri slikah ] -->
	
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
var ver  = navigator.appVersion;
var dom  = document.getElementById ? 1 : 0;
var ie5  = (ver.indexOf("MSIE 5") > -1 && dom) ? 1 : 0;
var n  = (document.layers);
var ie = (document.all);

var besedilo = new Array(5);
besedilo[0]="Stranski del knjižnice";
besedilo[1]="Spomenik pred knjižnico";
besedilo[2]="Vhod v knjižnico";
besedilo[3]="Pogled na zvonik iz vhoda";
besedilo[4]="Pogled na celotno knjižnico iz parka";

	
	function show_text(L,idx)
	{
	 if(n){
	  obg = document.layers[L];
	 }else{ 
	  	if (ie){
	   		obg=document.all[L];
	  	}else{ 
	   		obg=document.getElementById(L);
   	  	}
	 }
	 
	 if (obg) obg.innerHTML=besedilo[idx];
	}

	function hide_text(L)
	{
	 if(n){
	  obg = document.layers[L];
	 }else{ 
	  	if (ie){
	   		obg=document.all[L];
	  	}else{ 
	   		obg=document.getElementById(L);
   	  	}
	 }
	 
	 if (obg) obg.innerHTML='&nbsp;';
	}	
</script>

<!-- end [ prikaz teksta pri slikah ] -->


tole pa dodas na linke

onmouseover="show_text('slika','0')" onmouseout="hide_text('slika')"
onmouseover="show_text('slika','1')" onmouseout="hide_text('slika')"


prostor, kjer hoces da se prikaze tekst, pa das
<div id="slika"></div>


Delujoc primer si lahko pogledas na tej strani


dodano:
ok..neki cudnega se dogaja....a sem kej narobe tagiral...al je tole kaksen bug na forumu? Anybody

tnx

se 1x dodano:
Hmmm..cudno, sedaj je pa ok..uglavnem...nekje se je zalomilo in forum ni uposteval st.koda html ... poleg tega pa mi je premaknilo link cist nekam na vrh...v en cist tretji stavek. Po popravku....kjer nisem popravil nic...sam pregledal in se 1x poslal...je blo ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tec ()

Spc ::

Uf .. dosti kode je to ... 8-O

Spc ::

Nekaj pa mi ne bo jasno..
Zakaj InnerHTML podpirata samo IE in FireFox.. ?
Zakaj ga Mozilla ne podpira firefox pa ga ?
:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JavaScript zunaj HTML

Oddelek: Izdelava spletišč
111218 (1116) *wolf*
»

Internet strani kot slideshow

Oddelek: Izdelava spletišč
212027 (1778) sverde21
»

[JavaScript] display=bolock/none

Oddelek: Izdelava spletišč
61001 (953) MasterBlaster
»

[question]neki glede menija

Oddelek: Izdelava spletišč
151523 (1402) tec
»

Kako se tole naredi?

Oddelek: Izdelava spletišč
261458 (1158) njok

Več podobnih tem