» »

GigaByte 7n400L in Sempron (ne gre-pomagajte!)

GigaByte 7n400L in Sempron (ne gre-pomagajte!)

zaejec ::

veceraj sem spravu kose skupaj (GigaByte 7N400L v2.0, AMD Semrpon 2600+,..) in sedaj ko prizgem racunalnik mi napise da najde AMD Athlon 1100MHz ...
no, pa sem pobral bios update, najnovejsega v katerm pise da je tudi podpora za semprone. plata pa se kar vztraja in vztraja pri athlonu..
any ideas? :'(

kinetik ::

si probal ročno nastaviti fsb na 166/ddr333 oz poglej če ima plošča kakšne pine ki jih moreš premakniti da ti fsb prestavi na 166/ddr333. Kar se pa tiče pravilnega najavlanja procesora ko ti ram prešteva je pa eno preprosto pojasnilo (upam da se ne motim), podobno se dogaja če imaš mobilnega bartona pri katerem ti napiše unknown CPU, tako da v tvojem primeru se moreš samo navadit da ne piše SEMPRON 2600+, važno je da deluje na pravi frekvenci (v tvojem primeru 1.83Ghz ) ko daš fsb na 166/ddrl333

če sem napisal laži se iskreno oproščam
nic pametnega nimam za povedati

TribesMan ::

Ce pogledas plato bos videl na levi strani chipseta (north bridge) in malo nad AGP slotom en tak mali moder switch... no prestavi ga v drugo pozicijo in uzivaj... To je hardwareska omejitev hitrosti FSBja na 100MHz... tako da ne mores uporabljati 133 ali 166... Fajn pride v primeru ko prevec navijas pa se racunalo ne zbudi vec... No ti sam preamkni v drugo pozicijo pa si zmagal.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ferdo ::

spet ta plata:D ;((

to se da porihtat! sam malo potrplenja pa vstrajnosti, če ti to napiše pomeni da nimaš neki prav nastavleno.
Jaz sem se veliko zafrkaval s to plato, pol je pa crknla, in nikoli več je nisem videl... sem jo pretopil kot novo v garanciji za drugo komponento.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

zaejec ::

ljubim vas!;)) dela :D :8)

hvala vsem ki ste replyali:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
705452 (4283) Pyr0Beast
»

Navijanje AMD Sempron 2200+

Oddelek: Navijanje
241709 (1450) Boskox
»

PC ne zazna procesorja kt bi mogu!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
121351 (1135) <OmaDawn>
»

ga-7n400l-FSB?