Forum » Strojna oprema » Vprašanje o brezžičnih ruterjih
Vprašanje o brezžičnih ruterjih
pviran3 ::
Živjo!
Zanima me, zakaj imajo nekateri brezžični ruterji po dve antenci, nekateri pa samo eno?
LP
Zanima me, zakaj imajo nekateri brezžični ruterji po dve antenci, nekateri pa samo eno?
LP
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
OldSkul ::
Kao tisti dve antenci so samo zaradi boljšega trženja.Nič bolje in nič slabše od 1 antence.
cryptozaver ::
Ce imas antenici gibljivi in ena od njih ni le za okras, potem z nagibi lahko dosezes boljso pokritost EM sevanja.
Primer 1: si v nadstropju; z eno anteno ki je polarizirana vertkalno zagotavljas signal v horizontalni smeri v vertikalni pa z horizontalno polarizacijo.
Primer 2: z eno anteno zagotavljas signal svoji okolici, drugo pa postavis na podstresje da s tem podaljsas domet.
Primer 1: si v nadstropju; z eno anteno ki je polarizirana vertkalno zagotavljas signal v horizontalni smeri v vertikalni pa z horizontalno polarizacijo.
Primer 2: z eno anteno zagotavljas signal svoji okolici, drugo pa postavis na podstresje da s tem podaljsas domet.
sinko999 ::
Če boš odprl boš router z eno anteno boš ponavadi našel not še eno. Nekateri proizvajlci še imajo v firmwareju možnost nastavljanja moči na posamezno antenco to pride v poštev če je gor priklopljena kaka močnejša antena ...
Ni? ni ve?no !
sinko999 ::
NE kupiš samo eno jo daš gor potem pogledaš ČE imaš možnost ojačanja signala na eni anteni jo pač tam bolj ojačaš in to je to. pa glej da kupiš anteno z ustreznim priklopom.
Ni? ni ve?no !
Hvala
Pa še to me zanima:
ali anteni delujeta neodvisno in imata skupni namen, tak da bi eno dal na lev del hiše, drugo pa na desn. To bi blo siper
Pa še to me zanima:
ali anteni delujeta neodvisno in imata skupni namen, tak da bi eno dal na lev del hiše, drugo pa na desn. To bi blo siper
Zgleda, da sem mal pretiraval
Zanima me, če delujeta neodvisno, ali ena sam sprejema, druga pa oddaja
Zanima me, če delujeta neodvisno, ali ena sam sprejema, druga pa oddaja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6744 (3099) | Senitel |
» | WiFi na površini 1,75 hektarja - nasvetOddelek: Omrežja in internet | 5813 (4030) | Daniel |
» | Kitajske antene 10dbi+Oddelek: Omrežja in internet | 6669 (5691) | krop |
» | Wireless od sosedaOddelek: Omrežja in internet | 3655 (3212) | mat xxl |
» | kako na ruter, ki ima dve antenci, priklopim eno usmerjeno?Oddelek: Omrežja in internet | 1227 (955) | PaJo |