» »

odstranitev logotipa iz zajetega VHS videa

odstranitev logotipa iz zajetega VHS videa

pirx ::

Pozdrav!

Imam VHS kaseto na kateri se med predvajanjem občasno v kotu pojavi logotip dobavitelja kasete. Zadevo bom kmalu moral javno predvajati, vendar ne želim, da bo viden vir, od kod sem stvar nabavil.

Zato me zanima, ali je možno pri presnemani kaseti na računalnik "izrezati" to občasno pojavljanje logotipa?

Hvala!

bergers ::

Mislim da to ne gre saj meni ni uspelo, če pa kdo ve kako pa naj prosim piše
Bergi

Zzzzzzz ::

It's very painfull...

Ena moznost je ta, da delas frame-by-frame. Importas film v Premiere, tisti del, kjer je logotip razbijes na frejme, jih shranis v bmp, odpres v Photoshopu, pobrises logotip, importas nazaj v Premiere in to je to.
Tega ne priporocam delat za vec kot par deset frejmov, razen ce ni res nujno.

Da se to naredit se z VirtualDub-om, ampak tam kjer je logotip naredi sliko malo cudno (zamegljeno).

Poglej si pa se tele linke:
1. http://www.videohelp.com/forum/archive/t224484.html
2. http://www.animemusicvideos.org/guides/subremoval/default.htm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zzzzzzz ()

Hvala, Zvonko! Bom poskusil narediti :)

laguna ::

Glede odstranitve logotipa bi rekel, da omogočajo vsi video urejavalniki (premiere, ulead video studio 7 SE - tega imam jaz) tudi možnost dodajanja teksta oz. raznih znakov. Kjer so pač ti moteči logotipi, prepiši, torej napis npr. v zgornjem kotu, dodaj napis kot kak znak, ki ga lahko izbereš, ter napišeš čez svoj logotip, ali pa narediš npr. črn krog, kvadratek,...

Tisto, da bi urejal frame by frame pa teoretično gre, vendar tako urejati nekje npr. 20 sekund to je cca 500 framov pa je res preveč.
lagunaaaa

laguna, hvala za enostavno in učinkovito rešitev. Bo kar krogec, kvadratek ali karkoli :)

laguna ::

Ni problema, več idej, več vprašanj, ter tudi več zanimivih odgovorov, od kompliciranih pa tja do čisto enostavnih. Do cilja se lahko pride tako ali drugače, po enostavni ali pa po komplicirani poti.
lagunaaaa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kodeki

Oddelek: Pomoč in nasveti
61129 (1075) #000000
»

pokaz negativne slike

Oddelek: Zvok in slika
111258 (976) pingec