» »

Remote desktop-problem s passwordom?

Remote desktop-problem s passwordom?

Gronder ::

Zdajle sm se neki trudil da bi se priklopil na en računalnik preko remote desktop connectiona. No k mi je ratal naštimat, da me un računalnik sprejme se mi je pa zataknil pri passwordu. Ko se začne povezvat hoče username in password. Men se pa tudi sanja ne ker password(sploh se ne spomnm da bi ga imel). Na računalniku, ki naj bi se povezal na drugega sem jaz admin.A obstaja kakšna možnost da bi kje pogledal ta password?
Tnx

Ziga Dolhar ::

a) Passworda ne moreš "pogledat";
b) Preko remote desktopa se lahko prijavijo le uporabniki, ki imajo geslo; če ga nimaš, si ga ustvari -- Control panel -> Users [oz. nekaj podobnega]
https://dolhar.si/

Kul najlepša hvala. To zdj dela brez problema. A možnosti, da bi se priklopil brez passa pa ni? Lah tud s kšnim drugim programom. Zato ker mi gre na živce, da bi moral vedno ko prižgem kopm vpisovat geslo.
Hvala

Ne, ni.

Določi si geslo lepo; še vedno lahko nastaviš avtomatsko prijavo z željenim uporabniškim računom, tako da ti ne bo potrebno vpisovat passa

Najlepsa hvala za odgovor.
No bi pa se neki uprasu, k je tud mal v povezavi s tem. A obstaja ksn program, k bi naredil isto kot remote desktop, samo da bi tudi tisti na drugem računalniku vidu kaj jz počnem. Ker sedaj ga vrže vn(ga odjavi) in on ne more spremljat dogajanja. Potreboval bi ga za neke vrste učenje, saj je kakšne stvari težko razložit preko besed.

Start -> Help and Support -> Remote Assistance [pod Support task, desni stolpec]

Jakovc ::

Zdravo

Meni je uspelo naštimat in sprobat remote desktop, imam pa ob tem eno težavo. Zadeva deluje, če je izklopljen firewall (zone alarm) A bi mu bilo treba nekako dopovedat skozi katera vrata dostopam z remote desktop, da bi mi dovolil povezavo, ali določit kateremu IP naj dovoli dostop?? Nimam glih kej dost pojma o tem, pa nevem kako bi to rešil, niti katera vrata naj bi to bila.

(Na primer če recimo od nekje zunaj dostopam do svojega računalnika)

LP

Jaka

ToniT ::

Odpri port 3389!

Tavher ::

Se da ta port morda kje spremenit?

Hvala!

Jakovc ::

Uspelo.
Hvala

Jaka

ToniT ::

@MarcoP:
Port spremeniš s posegom v register:
Na serverski strani spremeniš ključ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp PortNumber
(ne pozabi preklopiti na decimal)
Na klientovi strani pa vpišeš pod ime računalnika
ImeRačunalnika:port npr.: MojRac:3390

Tavher ::

Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote Desktop, nastavitev

Oddelek: Omrežja in internet
337921 (4795) fosil