Forum » Pomoč in nasveti » defrag v WinXP
defrag v WinXP
masterpsi ::
Podavljeni
Jst sm se spomnu da bi defrag naredu pa mi ni uspelo. Mal po začetku defragmentiranja mi javi da nekaterih fajlov ni mogoče premakniti. Ne na disku kjer imam, ne na disku kjer nimam OS. Ok sm ugasnu vse procese (od systema sm pustil), isto, resetiram isto ... skopiram omenjene datoteke ki jih ne more premakniti na drug disk pa vseeno noče it skozi. OS=WinXP, SP2. Ima kdo kako idejo? Upam da nima veze če sm bil na internetu :)
LP
Jst sm se spomnu da bi defrag naredu pa mi ni uspelo. Mal po začetku defragmentiranja mi javi da nekaterih fajlov ni mogoče premakniti. Ne na disku kjer imam, ne na disku kjer nimam OS. Ok sm ugasnu vse procese (od systema sm pustil), isto, resetiram isto ... skopiram omenjene datoteke ki jih ne more premakniti na drug disk pa vseeno noče it skozi. OS=WinXP, SP2. Ima kdo kako idejo? Upam da nima veze če sm bil na internetu :)
LP
Arthur ::
to je normalno, enih noče defragmentirat, ker so trenutno v uporabi, ali pa so neki hudi sistemski, itd.
se pa (po mojih izkušnjah) to bolj pogosto dogaja pri fat datotečnem sistemu.
se pa (po mojih izkušnjah) to bolj pogosto dogaja pri fat datotečnem sistemu.
jurre ::
resitev..ne uporabljaj tistga program k je v winsih, ki se usuje ce sam 1x kliknes z misko (in zacne na novo)
potegni si diskeeper, zalaufas, delas normalno zraven kot da nc ni.. naredi use bp.
potegni si diskeeper, zalaufas, delas normalno zraven kot da nc ni.. naredi use bp.
Arthur ::
jurre, ti maš pa še win98, kaj? to se pri XP-jih ne dogaja.
pa če diski nimajo slabih sektorjev, tud scandiska ne rabiš ubistvu.
pa če diski nimajo slabih sektorjev, tud scandiska ne rabiš ubistvu.
masterpsi ::
hmm ... ne boste verjeli samo jst nimam skandiska v WinXP. Vsaj v taki obliki ne kot je bil v Win9x. Hmm .. ful čudno. Bom probu pa disk vn pobrat pa ga dat v drug pc ki ima scan disk
Samo res se mi zdi čudno da ga ni
Še kaka druga ideja poleg scandiska?
LP
Samo res se mi zdi čudno da ga ni
Še kaka druga ideja poleg scandiska?
LP
jurre ::
ne, Arthur Dent, imam XPje in mi tudi ta defrag notri najeda pa se zdi se mi da je pocasen, raje uporabljam diskepeer
zvitorepec ::
Lahko poizkusis Vopt, ceprav sam uporabljam diskeeper
@jurre: saj v xp je diskeeper (sicer nekoliko okrnjena verzija). Pa tudi deluje enako kot polna verzija in se nic ne sesuva
@jurre: saj v xp je diskeeper (sicer nekoliko okrnjena verzija). Pa tudi deluje enako kot polna verzija in se nic ne sesuva
HOWGH!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zvitorepec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za defragmentacijoOddelek: Programska oprema | 2236 (2029) | jan01 |
» | Defragmentacija diskaOddelek: Strojna oprema | 3373 (3127) | Spajky |
» | Noče delat defragment!Oddelek: Operacijski sistemi | 1125 (1007) | Slowenc |
» | Kateri program za defrag?Oddelek: Programska oprema | 3470 (2941) | Jeebs |
» | Norton Speed Disk ali Diskepper ker je boljši?Oddelek: Programska oprema | 1795 (1572) | Jst |