Forum » Programska oprema » Corel!
Corel!
Mihc ::
Pozdravljeni!
Imam sledeči problem! V CorelDraw-u sem iz tif-ov sestavil sliko in sicer gre za topografske posnetke. Sedaj želim to sestavljeno sliko shraniti v Jpeg, oz Jpg format! In sicer to naredim v sledečem postopku: Export --> izberem vrsto kompresije in ime datoteke, potem pa določim resolucijo in velikost slike v pixlih! Postopek shranjevanja traja zelo dolgo cca. 15 minut, ker je ta slika zelo obsežna, vsaj je velikost CDR datoteke okoli 1.2 GB! Sedaj se pa pojavi problem! Corel shranjuje vendar na koncu nič ne shrani, ampak mi samo naredi Jpg datoteko, ki pa nič ne vsebuje! Velikost jpg datoteke je nična!
Ali morda kdo ve v čem je problem!
Že v naprej hvala za pomoč!
LP, Mihc
Imam sledeči problem! V CorelDraw-u sem iz tif-ov sestavil sliko in sicer gre za topografske posnetke. Sedaj želim to sestavljeno sliko shraniti v Jpeg, oz Jpg format! In sicer to naredim v sledečem postopku: Export --> izberem vrsto kompresije in ime datoteke, potem pa določim resolucijo in velikost slike v pixlih! Postopek shranjevanja traja zelo dolgo cca. 15 minut, ker je ta slika zelo obsežna, vsaj je velikost CDR datoteke okoli 1.2 GB! Sedaj se pa pojavi problem! Corel shranjuje vendar na koncu nič ne shrani, ampak mi samo naredi Jpg datoteko, ki pa nič ne vsebuje! Velikost jpg datoteke je nična!
Ali morda kdo ve v čem je problem!
Že v naprej hvala za pomoč!
LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!
dr.J ::
Ali imaš dovolj prostega pomnilnika (ram, izmenjalni prostor na disku, tmp mapa) za te namene? Poskusi, če je postopek uspešen za majhne datoteke.
Mihc ::
Ja za manjše datoteke dela vse ok, pri tej, ki pa je večja pa zmrzne! A potem je lahko problem velikost datoteke!Potem bom pa moral očitno razbit to sliko, jo potem skompresirat vsak del zase, potem pa zlepit skupaj v obliki jpg.!
No bom poskusil, če pa obstaja kakšen drug način bi pa prosil za nasvet
LP, Mihc
No bom poskusil, če pa obstaja kakšen drug način bi pa prosil za nasvet
LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!
jetam ::
Sprintas v PS. V Distillerju pretvoris PS v Press Quality PDF. Vrzes PDF v Photoshop. Shranis v TIF, EPS, JPG, BMP, ...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skeniranje negativovOddelek: Sedem umetnosti | 6916 (4299) | harvey |
» | vstavljanje vektorskega logotipa v word (dopis)Oddelek: Programska oprema | 4770 (4591) | Limit-sky |
» | OblikovanjeOddelek: Programska oprema | 2681 (2404) | opeter |
» | Photoshop - tiskarna!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3979 (3680) | lonz |
» | Razlika med Tif in Jpg,oziroma jpeg datoteko!Oddelek: Zvok in slika | 2564 (2474) | 2tiLen |