Forum » Programska oprema » Linux-Red Hat
Linux-Red Hat
Cowboy6 ::
Vem da je bilo govora že o tem ogromno, sam iskalnik ne dela, vem pa da ste tukaj zelo prijazni in da radi pomagate in svetujete torej... stara zgodba namestil sem si linuxe KMET!!! BUDALA!!! LINUX, ne linuxe Red Hat 9.0. imam ogromno bukvo (900 in še nekaj strani) s katero si pomagam. naučil sem se namestiti program ki ima končnico rpm, težave pa imam ko je končnica tar (plus bz2 oz. gz). hočem si namestiti ABC Bittorent pa je samo v tej končnici. tako, za začetek mi prosim svetujte kako naj to namestim, potem vas bom prosil pa naprej za pomoč.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
ok, če sm prav zastopil ta ukaz samo odpakira datoteko, kako pa poženem da se zažene nek setup
mlamat ::
jao, ti si pa res en malinovc... preberi si najprej README... potem pa če je kaka executable datoteka zaženi z ./program
če pa moraš skompajlat ... pa se običajno naredi takole...
./configure
make
make install
pa glej da boš imel root privilegije ko boš delu install ... to narediš s komando su
če pa moraš skompajlat ... pa se običajno naredi takole...
./configure
make
make install
pa glej da boš imel root privilegije ko boš delu install ... to narediš s komando su
ja vem da sem malinovc, ampak sem malinovc ki se hoče naučiti
sem prebral README pa je notri samo www naslov. kakšno končnico pa ima executable datoteka (v win je .EXE)? pa ko sem vtipkal ./configure mi je javilo No such file or directory.
sem prebral README pa je notri samo www naslov. kakšno končnico pa ima executable datoteka (v win je .EXE)? pa ko sem vtipkal ./configure mi je javilo No such file or directory.
Ferplay ::
Ja pa si razpakiral datoteko?
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
Ferplay ::
Naredi print screen te datoteke, prilimaj sem gor, pa bomo takoj vidli katere fajle maš noter uporabne.
--------------------------------------------------------------------------
mlamat ::
ABC je v celoti napisan v PYTHON-u ... sem ravnikar potegnu datoteko dol ... trega je pogledat če imaš python gor ... in če ga imaš poženi samo:
python setupabc.py
Verjetno bi to moralo delati!
Pa preberi si kakšno knjigo če misliš kaj z linuxom delati...
python setupabc.py
Verjetno bi to moralo delati!
Pa preberi si kakšno knjigo če misliš kaj z linuxom delati...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu Live CD problemOddelek: Operacijski sistemi | 2635 (1965) | Anteus |
» | Inštalacija programov v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2511 (2021) | BladE_ |
» | SUSE 10.0 Inštalacija programovOddelek: Operacijski sistemi | 1298 (1175) | kriko1 |
» | Povezava(Namestitev) Interneta na Slackware PROBLEM !!??Oddelek: Omrežja in internet | 1573 (1521) | SasoS |
» | LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1714 (1079) | fx |