» »

Računalnik crkne

Računalnik crkne

Xenon ::

Nabavil sem nekaj novih komponen to so osnovno plošča ram in napajalnik. Vse bi moralo delati teoretično brez problemov.

Sistem:
osnovno plošča Gigabyte xp
512 ddr rama 400mhz
400W napajalnik

Sedaj mi računalnik vse normalno zalaufa in nekaj časa dela potem pa se dobesedno ugasne. Ne vem kaj naj storim prosil bi za pomoč.

LP
www.igralec.com

Wolfram ::

Prijatelj Xenon me je prosil, če posodobim njegovo situacijo.
Po pregledu biosa je ugotovil, da je temperatura CPU 84 stopinj:D torej je bil to vzrok za kreše. Matična je Gigabyte GA-7S748-L (SiS 748 chipset), proc. Athlon XP 1700+

Sedaj moramo ugotoviti samo še vzrok za pregrevanje: hladilnik TT Volcano neki čudno brni, jaz sumim njega.. Kaj je še lahko vzrok temu? Nekompatibilnost komponent?
Ventilator sva montirala bp s pasto seveda.

lp
www.igralec.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wolfram ()

K0K0 ::

Mogoče sta narobe obrnila hladilnik (jest bi najprej to preveru), možno tud da je v biosu nastavljena previsoka voltaža in se cpu zato pregreva, slabo prevetreno ohišje (probi z odprto stranico) konc koncev pa lohka res ventilator na hladilniku odpoveduje.

Dead_Eye ::

Stik med procesorjem in hladilnikom je slab - poglej če si prav obrnil hladilnik. Če si uporabil zaščitno ploščico je lahko ta vzrok - meni ni "pustila" hladilnika do CPU.

Če si vse prav naredu provaj dat več paste, če bo višek jo bo itak stisnilo ven...
The one and only

fictionel ::

okey, sej vem da se sliš fuul nubovsk, ampak kuko veš kako je _pravilno_ obrnjen hladilnik? :8)

ne mislm lih vulcanota, ampak na splošno!

Azrael ::

Na enem robu je del spodnje površine hladilnika posnet, in ta del pride nad tisti del socketa, kjer je napis Socket xxx. Če hladilnik obrneš narobe potem se hladilnik vsede na tisti del socketa in na CPU nalega samo z enim robom in so težave. Če pa je hladilnik manjši, pa ga lahko obrneš narobe in klipsna namesto, da bi pritiskala na sredino CPU, pritiska s strani in je spet stik med hladilnikom in CPU samo na enem robu in ne na celi površini.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

fictionel ::

aha, hvala... no sej vrjetn sm ga prow namontirov :D
usaj zgleda tko..

meu bi pa še en Q zard hlajenja - ful velike temperaturne razlike če procesor obremenim al pa če idla - tut do 25°C razlike je!!! idle - 38, ful load pa tut do ene 64!!!
kva bi blo narobe? hladilnik je zalmanov pahlača, pa precej prevetrena kišta, tut pasta je spodej (ena titanova) - zlo na tenko, dau sm jo pa po navodilih tlele na stju :)

any ideas? :8)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilator glasen, vrti ves čas (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
878193 (6904) lolipop2
»

Zapečen procesor/hladilnik, kako dobit narazen ??

252162 (1493) powr
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5710097 (8232) Jst
»

AMD Athlon XP (Tbred) 2400 75C

321449 (1103) pikachu004
»

Vulcano 7+ cooling problem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291729 (1223) Fury

Več podobnih tem