» »

Mercury ohišja

Mercury ohišja

Gapis ::

Kako se vam zdijo Mercury pc ohišja? Meni je na videz srebrno zelo všeč, samo ga grem prej še pogledat. A ima kdo kakšne izkušnje z njimi?

lp,

Malner ::

Pocen ohisja majo vsa pleh tenak k papir, pol zacnejo pa kr vibrirat pa cudne zvoke spuscat, ker so diski bedno pritrjeni in prenasajo vibracije na ohisje. Prjatu ma mercury ohisje, pa ga je totalno zrezal, da gre kej zraka skoz, k se mu je prej vse ful pregreval.

peci ::

V primeru navijanja je potrebno dodatno hlajanje povsod, to mi je logično! Ampak meni je všeč tale design od Mercury...
Peci

Taras_Bulba ::

No, jst mam Mercury Venus črno-srebrno kombinacijo (na sliki je na sredini). Izogibaj se temu. Pleh je pretanek, se zelo zvija, ohišje je posledično zelo lahko (kar mi osebno ni všeč), tisti pokloci za CD/DVD ti bojo delal dva tedna, ampak še to če imaš gumb za izmet CD-ja na desni-standardni strani. Odprtina na zadnji strani, kamor sedejo priključki matične plošče na mojem ohišju ni pravilno pozicionirana, niti dimenzionirana, tako da tiste maske niti nimam gor. Ker je pleh tako mehak se sem ga pri sestavljanju rahlo zvil (minimalna sila), zdaj stranica ne sede lepo na preostanek ohišja. Napajalnik imam 350 W, ki je prišel z ohišjem, pa se mi zdi, da ni preveč kvaliteten, ker v zvočnikih slišim visokofrekvenčno piskanje. (ok, mogoče je kaj drugega, sam ne verjamem).

Skratka, če ti še vedno prevlada videz pred kvaliteto ga vzemi, sicer se pa izogni v širokem krogu.

PS. pladenj na katerega pritrdiš matično ploščo ima zraven lukenj vgravirane oznake za katere plošče so luknje. Za ATX ploščo je ena luknja preveč. Če nisi pozoren in ne preveriš katera luknja je preveč in v luknjo vstaviš vijak... se le-ta lepo dotika vezja---> kratek stik ;(

morphling1 ::

Kolega je iz neke firme je nabavil ta ohišja za eno serijo računalnikov. Barton 3000+ 9800se 512MB DDR 160 GB HDD in se je zadeva sesuvala kot za stavo, napajalniki kar crkovali, fina zadeva če te baše čas :)
Za kako osnovno zadevo recimo da še gre. Za tipične računalnike Slo-Techerjev z navitimi proci in cel kup venti pa tole ni. Še vedno velja, da je napajalnik srce vsega in če je ta zanič bo vse zanič. Fancy izgled ne koristi veliko
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kinetik ::

Lepo da vidim da nisem edini ki je imel težave z njimi, čeprav moje so bile druge narave, luplenje barve in rjavenje po 8 mesecih, tako da je bolje dati par tisočakov več in kupiti nekaj bolj kvalitetnega, si že gledal za chembo gaming bomb?
nic pametnega nimam za povedati

jest10 ::

Tale VENUS serija ima zelo slabo prevetrenost ohišja.

V desktop ohišju od P2 brez dodatnega hlajenja imam 3stopinje nižjo temperaturo pri sempronu 2400+, kot v tem VENUSU z dodatnim ventilatorjem ki piha zrak ven.
Jasno plus to kot je bilo omenjeno višje- pri priterjevanju plate sem dobil kratek stik-luknje za priviti šraufe niso niti za milimeter dvignjene nad ostali pleh, tako da se ga plata dotika. Stvar sem rešil tako, da sem pod plato položiu tisto peno, na kateri je bila plata ob nakupu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moj načrt za bodoče ohišje iz ostankov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
223120 (2322) huelz
»

Nove komponente

Oddelek: Kaj kupiti
10813 (707) bluefish
»

Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudi

Oddelek: Pomoč in nasveti
162803 (2057) fosil
»

Navijanje procesorja 2500+ bartona

Oddelek: Navijanje
422281 (1496) overheat
»

naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11921903 (15958) DimmniBurek

Več podobnih tem