Forum » Pomoč in nasveti » Prepočasen internet
Prepočasen internet
dusangonzo ::
Imam ADSL 1MBit in preden sem formatiral disk, mi je vse normalno delalo. Sedaj pa ko sem vse na novo naložil, mi internet fuuul počasi dela. Sploh DC++ mi vleče največ 10kB/s. Imam naložen SP2 ki pa ga prej nisem imel. A je lahko to vzrok? Čeprav dvomim.
Kakšne ideje?
Kakšne ideje?
8rda+ rev 2.1 , XP 1662@2312(Thorton) , 1GB Geil Value PC3200 , Gf 6600GT
Slowenc ::
Izklopi vse p2p programe, potem pa pingaj svojega ISPja. Pa poročaj kakšen imaš odziv.
Skiny gate.
HairyFotr ::
Nimam SP2, pa se tut nism preveč pozanimov...
ampak a nima SP2 omejeno število povezav, k se jih da povečat z enmu programam (al pa z zamenjavo enga dlla)?
ampak a nima SP2 omejeno število povezav, k se jih da povečat z enmu programam (al pa z zamenjavo enga dlla)?
bastadu: Upload je na nuli
Slowenc: Kako to nardim?
Slowenc: Kako to nardim?
Evo rezultate:
Min:106ms Max:172ms Average:147ms
Mi lahko kdo interpretira?
Min:106ms Max:172ms Average:147ms
Mi lahko kdo interpretira?
Sc0ut ::
Pa ti si ziher, da imas vse p2p in podobne programe zaprte. Ker drugace mas sranje od linije. Razen ce nisi kje v gorah doma. Jas am enako linijo in imam 17-19 ms. Moral sem malo na siolu zatezit sicer, ker 2 mesca je blo 25, zdaj pa je ql. Če maš res vse izklopleno pa taki ping kr pokliči siol (116) al pa pošlji mail na info@siol.net
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Pokliči Siol in jim povej kakšen ping imaš. Definitivno je nekaj narobe na liniji. Moraš bit pa ziher da imaš vse p2p programe izklopljene.
Skiny gate.
A pol pravte da ne more bit PS2 vzrok? Ker preden sem formatiral disk in vse na novo naložil mi je normalno "šopal". Al pa kkšne nastavitve na mrežni (DNS, TCP/IP)?
No in zdaj je spet vse po starem. Linija je spet kul. Sama od sebe. Ping mam pa 60ms, ampak upload mam pa vseen na max. (1MBit).
Men je prou, sam da bo tko ostalo.
Hvala vsem za pomoč!
Men je prou, sam da bo tko ostalo.
Hvala vsem za pomoč!
SuperStipe ::
60 ping do siola je se vedno prevec, sporoci napako na 080 1000, pa bodo preverl.
Aja dej se poskeniri disk za viruse, spyware, ....
Aja dej se poskeniri disk za viruse, spyware, ....
bmandelj ::
bom kar tukaj vprasal da ne bom odpiral nove teme
jaz imam podobno sranje z adsl ze priblizno od konca avgusta
od 2-9h zjutraj je ping se nakako 50Ms avg
od 9-14h je okoli 100ms avg
od 14-24h je pa 150-230ms avg poleg tega mi pa se pinge zgublja cca 10%
download je cca 5kb/s ko analogna linija, strani odpira kot v prejsnjem tisocletju (mogoce malo pocasneje)
sem klical siol 20.9. so rekli naj poklicem 116
poklicem mi pravijo da bojo zrihtal 27.9. nic bolje poklicem 116 rece tip bomo pogledal
poklicem 30.9. recejo je zrihtan smo zamenjal plato v centrali - probam isto
poklicem 1.10. zacnem tezit - oni bomo zrihtal
vceraj klicem - oni moralo bi delat
ampak zadeva ne dela pa da se ubijem
sm probal reset modema in routerja, drug modem, brez routerja direkt na sveze postavljenega klienta ampak nic ne pomaga
kako naj jim dopovem da zadeva ne dela oz kako naj ugotovim ce res kaj delajo ali samo govorijo da urejajo
sem se igral z mislijo da jim spustim 220V direkt u linijo pa jim naj skuri plato pol bojo morali menjat sam se bojim da to ni dobra ideja (da me lahko dobijo)
kaj bi se lahko storil da se resim iz tega sh**a
sej ce zjutraj dela pocas me se nee bi tako blazno motilo ampak zvecer ko pridem domov ko rabim net pa tako sranje bolje da grem prek isdn je hitreje.
/edit/
mi ne tece noben p2p oz podoben program v ozadnju, firewall ni vklopljen noben
/edit end/
tnx
LP Brane
jaz imam podobno sranje z adsl ze priblizno od konca avgusta
od 2-9h zjutraj je ping se nakako 50Ms avg
od 9-14h je okoli 100ms avg
od 14-24h je pa 150-230ms avg poleg tega mi pa se pinge zgublja cca 10%
download je cca 5kb/s ko analogna linija, strani odpira kot v prejsnjem tisocletju (mogoce malo pocasneje)
sem klical siol 20.9. so rekli naj poklicem 116
poklicem mi pravijo da bojo zrihtal 27.9. nic bolje poklicem 116 rece tip bomo pogledal
poklicem 30.9. recejo je zrihtan smo zamenjal plato v centrali - probam isto
poklicem 1.10. zacnem tezit - oni bomo zrihtal
vceraj klicem - oni moralo bi delat
ampak zadeva ne dela pa da se ubijem
sm probal reset modema in routerja, drug modem, brez routerja direkt na sveze postavljenega klienta ampak nic ne pomaga
kako naj jim dopovem da zadeva ne dela oz kako naj ugotovim ce res kaj delajo ali samo govorijo da urejajo
sem se igral z mislijo da jim spustim 220V direkt u linijo pa jim naj skuri plato pol bojo morali menjat sam se bojim da to ni dobra ideja (da me lahko dobijo)
kaj bi se lahko storil da se resim iz tega sh**a
sej ce zjutraj dela pocas me se nee bi tako blazno motilo ampak zvecer ko pridem domov ko rabim net pa tako sranje bolje da grem prek isdn je hitreje.
/edit/
mi ne tece noben p2p oz podoben program v ozadnju, firewall ni vklopljen noben
/edit end/
tnx
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bmandelj ()
Siolu so se že kar pošteno linije zafilale. Zato dslam na katerega si ti priključen ne sfolga vsega prometa. Ti poklič siol in zahtevaj drugo stopnjo tehnične pomoči. Tam imajo tehniki mal večji pregled nad prometom kot na helpdesku. To govorim iz lastih izkušenj. Meni se je to zgodilo že dvakrat (to da sem imel visok ping). Naslednji dan je bilo spet vse normalno. Ping od 10 do 20ms do siola.
Skiny gate.
No, od učeri naprej mam spet isto sranje, tko da sm zdele poklicu 116 in sporoču napako, pa bomo jutr vidl kaj bo,....če bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako do hitrejšega interneta na sioluOddelek: Omrežja in internet | 8692 (7303) | 2loud4u |
» | Prekinjanje interneta (modem se sesuje)Oddelek: Omrežja in internet | 3420 (2476) | marky007 |
» | Telemach pritozba (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8856 (5982) | VASkO |
» | siol & dslOddelek: Omrežja in internet | 1172 (991) | Border |
» | Visok ping pri adsluOddelek: Omrežja in internet | 3107 (2468) | MOJNET.net |