Forum » Operacijski sistemi » Disk ni dostopen? Pomagajte
Disk ni dostopen? Pomagajte
junej ::
Pri ponovni namestitvi win XP sem pobrisal particije in ustvaril samo eno in jo formatiral v ntfs datotečni sistem (prej je bil fat 32) Računalnik se je prenehal odzivati in sem ga ponovno zagnal nato pa je pri vnovični namestitvi prišel do dela kjer ustvariš brišeš particije in mi napiše: 78160 MB disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi (Setup cannot access this disk.) Kaj naj naredim da bo disk ponovno dostopen? Ga naj prenesem v drug računalnik in ga ponovno formatiram s kakšnim orodjem?
BigWhale ::
zbootas slo-tech linux, se logiras in napises tole:
dd if=/dev/zero of=/dev/hda <- ce je to prvi disk
Potem gres nekam, ko prides nazaj je disk prazen, prazno prazen. No, lahko pa kar z linux fdiskom opbrises particije...
:)
dd if=/dev/zero of=/dev/hda <- ce je to prvi disk
Potem gres nekam, ko prides nazaj je disk prazen, prazno prazen. No, lahko pa kar z linux fdiskom opbrises particije...
:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z diskom wdOddelek: Pomoč in nasveti | 622 (470) | Spajky |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2133 (1768) | Icematxyz |
» | kako naj sformatiram disk brez namestitve OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1517 (1373) | gumby |
» | Linux po instaliranju ne morem formatiratOddelek: Operacijski sistemi | 2574 (2175) | CCfly |
» | Noob wants to install Linux :)Oddelek: Operacijski sistemi | 1860 (1472) | CCfly |