» »

Linux majo problem

Linux majo problem

=Yure= ::

Hotel sem namestit Linuxe ( pingo, redhat ) ki nažalost niso delovali kot bi morali, delali pa so linux Knopix, ki se naložijo iz CD-ja. Rad bi pa uspešno namestil Linux Pingo in vas zato prosim za pomoč.
Moj računalnik:
ASUS A7V600
AMD Athlon 2600+ Barton
ATI Radeon 9600
S-ATA 120 GB in ATA 133 20 GB
...

Namestitev poteka na začetku normalno, zatakne pa se čist na koncu.

Po kliku na "Konec" se pa pojavijo "critical errors"8-O

Po ponovnem zagonu pa se pojavi "localhost login", za katerega ne vem gesla(niti default).

Lahko pa se loginam pod "Root"...

Bi mi lahko kdo razložil od kje te napake in zakaj ter kako uspešno namestiti Pingote.
Prosim da mi pomagate:D , ča pa potrebujete še kašen podatek, sam napišite kerega.
  • spremenil: BigWhale ()

andromedar ::

sicer nimam Pinga (ednina), ampak včasih smo v takih primerih probali s "startx"...pa je zagnal X strežnik. Naredi to, pa javi kaj bo izpljunil.
Druga možnost bi bila, glede na to, da ti javlja napake z GTK..., da nebi instaliral GNOME, ampak KDE - če obstaja ta možnost.
Malo se mi čudno zdi tisti "Unable to mount root filesystem" na koncu...
Eh?

Gandalfar ::

probi dat pingo 3.0 gor

Dead_Eye ::

Ne vem v čem je fora da govorijo linux, windows, bios,.... v množini. Kaj se lepše sliši al kaj.... DOH!
The one and only

mlamat ::

Halo ... ej ti si moral nekaj narobe narediti z datotočnim sistemom pri inštalaciji ... ko pravi da ne najde FS (kernel panic)... meni se je enkrat dogajalo da je Journaling Filesystem vsakič ko sem znova zaganjal računalnik... povrnil vse podatke na prvotno stanje... ? probi še enkrat vse particije naredit... ali pa uporabi kakšen ReiserFS...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mlamat ()

Senzacionale ::

daj si pingo 3.0 gor kot je rekel gandalfar in stvar bi mogla it. Drugace pa mas filesystem zjeban. Probaj z ext2 ali ext3 instalirat.

http://slorpms.mb.pingo.org/pingo/3.0/i...
http://www.dostavahrane.si

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1006804 (5348) SkIDiver
»

download linux pingo 3.1

223318 (3119) lopov
»

Linux - XFree86

141029 (865) mTjay
»

Diode v tipkovnici...

Oddelek: Strojna oprema
131043 (855) woops
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795656 (4882) marsovec gugu

Več podobnih tem