Forum » Pomoč in nasveti » a lahko laptop dela 24/7?
a lahko laptop dela 24/7?
bodom ::
Zdravo,
prodal mi zdajsnji desktop PC, pa ga zamenjal z laptopom, ker dost po terenu sarim
drgac pa bi laptop doma vedno na ADSL bil prkloplen pa nonstop delal, kot zacasen server.
A je lahko to nevarno za delovanje laptopa al ne, ce dela 24h na dan?
Pa se tole; koliko je razlika v trajanju teh novejsih laptopov?
Hvala za nasvete in LP!
prodal mi zdajsnji desktop PC, pa ga zamenjal z laptopom, ker dost po terenu sarim
drgac pa bi laptop doma vedno na ADSL bil prkloplen pa nonstop delal, kot zacasen server.
A je lahko to nevarno za delovanje laptopa al ne, ce dela 24h na dan?
Pa se tole; koliko je razlika v trajanju teh novejsih laptopov?
Hvala za nasvete in LP!
OldSkul ::
Itak da lahko!
Moj je recimo delal naprekinjeno 7 dni in pri tem sem vseskozi snemal z raznimi P2P programi.
Lp
Moj je recimo delal naprekinjeno 7 dni in pri tem sem vseskozi snemal z raznimi P2P programi.
Lp
harvey ::
Načelo ja, a vendarle se postavlja vprašanje, če je to pametno. Pri p2p je disk na udaru, da je kaj in se mi ne zdi ravno pametno ga navijat, ker zadeva ni ravno poceni. Laptop je bolj pametno uporabljat za kaj drugega kot pa za 24/7 kurjenje. PC za ta namen stane precej manj kot imamo lahko posledic ob taki rabi laptopa.
tec ::
k4harvey
Mene bi zena fentala, ce bi v dnevno sobo namontiral desktopa :-P
Tko mam pa laptopa, ki zasede cetrt mize, brez kablov in surfam pred televizijo. Nisem pa zaznal nobenih razlik med mojim in od kolega, ki ga ima prizganega sam po par ur na dan.
Mene bi zena fentala, ce bi v dnevno sobo namontiral desktopa :-P
Tko mam pa laptopa, ki zasede cetrt mize, brez kablov in surfam pred televizijo. Nisem pa zaznal nobenih razlik med mojim in od kolega, ki ga ima prizganega sam po par ur na dan.
OldSkul ::
Najbolja važno pri meni je, da je prenosnik skoraj neslišen v primerjavi z PC v moji sobi ko se dere kot žival.
Hux ::
Eni laptopi so ful vroci tam kot je procesor. Sem primerjal 2 tipa z istim procesorjem in en je bil mlacni en pa froci kot kuhana jajca. Moj je gorel ene 6 ur pa se niti mlacni ni bil. Samo se ventilator vklapla in izklapla in ko se vklopi se cuje kot navadni PC hehe.
lopov ::
Ce kupis "pravi" laptop, recimo z "desktop replacement" procesorjem se tudi dere kot zival.
Sem imel doma kolegov primerek s P4 procesorjem in je preglasil mojo domaco masino. In ventilator se *NIKOLI* ne umiri!
Sem imel doma kolegov primerek s P4 procesorjem in je preglasil mojo domaco masino. In ventilator se *NIKOLI* ne umiri!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop cooling padOddelek: Kaj kupiti | 2107 (964) | dela |
» | Padanje prodaje osebnih računalnikov traja že rekordno dolgo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 34758 (30503) | jype |
» | Microsoft razprodaja še Surface Pro (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 52199 (47209) | HunterMan |
» | Delovanje pc-ja 24/7 in njegova življenska dobaOddelek: Strojna oprema | 2162 (1614) | MadMax |
» | Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 9938 (6978) | MrStein |