Forum » Pomoč in nasveti » AT napajalnik - IDE enote nimajo napajanja?!
AT napajalnik - IDE enote nimajo napajanja?!
bastadu ::
Ker mi je ventilator v AT napajalcu začel ružiti, sem se določil, da ga zamenjam. Po zamenjavi mi ne zazna več naprav na IDE kabli (disk, CD-ROM), zgleda kot da molexi sploh nimajo napajanja. Plata normalno dobi napajanje in se zbota... Kje bi lahko bil problem? Ali je možno, da ima AT napajalnik posebej napajanje za molexe in plato?? Prosim za pomoč, ker je že bolj nujno (ta računalnik mi bo rabil kot router v študentskem domu). Hvala!
btw: Ventilator na napajalcu se ne vrti, če prižgem zadevo...
btw: Ventilator na napajalcu se ne vrti, če prižgem zadevo...
- spremenilo: bastadu ()
Azrael ::
Napajanje je skupno za plato in molex konektorje, 100%.
Možni vzroki težav:
- IDE kabel je na pol zlezel iz ene od IDE enot ali plate...
- preščipnjeni, pretrgani ali prelomljeni kabli do molex konektorjev (malo verjetno)
- nekje v napajanju IDE enot imaš Y kabel in je narobe zvezano (to poznam...)
- napajanje za IDE enote gre preko nekega podaljška (npr za CPU ventilator ali display za MHz) in je ta podaljšek pokvarjen (ne daje +5 ali +12V)
Ventilator, ki se ne vrti:
- narobe priklopjen (zamenjan + in -)
- pokvarjen ventilator
- mehansko blokiran (s kakšnim kablom).
Skratka preden iščeš drug AT napajalnik, dobro preglej kako je zvezano in če je vse tako kot mora biti izmeri napetosti na molex konektorjih in poročaj.
LP, Azrael
Možni vzroki težav:
- IDE kabel je na pol zlezel iz ene od IDE enot ali plate...
- preščipnjeni, pretrgani ali prelomljeni kabli do molex konektorjev (malo verjetno)
- nekje v napajanju IDE enot imaš Y kabel in je narobe zvezano (to poznam...)
- napajanje za IDE enote gre preko nekega podaljška (npr za CPU ventilator ali display za MHz) in je ta podaljšek pokvarjen (ne daje +5 ali +12V)
Ventilator, ki se ne vrti:
- narobe priklopjen (zamenjan + in -)
- pokvarjen ventilator
- mehansko blokiran (s kakšnim kablom).
Skratka preden iščeš drug AT napajalnik, dobro preglej kako je zvezano in če je vse tako kot mora biti izmeri napetosti na molex konektorjih in poročaj.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
bastadu ::
Hm, se ugotovil v čem je bila težava, in sicer v narobe obrnjenim IDE konektorjem na disku in na plati... Sedaj dela ko urca... Hvala za odgovor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5565 (4839) | T-Mac |
» | napajalnik se užge, matična plošča se odziva neprimernoOddelek: Strojna oprema | 3860 (3564) | Pyr0Beast |
» | Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5316 (4225) | Duhec |
» | Izginjajoči HDOddelek: Pomoč in nasveti | 1662 (1188) | HyperGL |
» | kje je se kako napajanje za ventilatorjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1065 (944) | kuglvinkl |