Forum » Omrežja in internet » Remote desktop za routerjem
Remote desktop za routerjem
Niccodemi ::
Rad bi se povezal preko remote desktopa na računalnik, ki je za Linksys routerjem. Dokler ni bilo routerja je šlo brez problemov. Vpisal sem statični IP (adsl) in to je bilo vse. Sedaj imam tri IP-je: statičnega od Siola, notranjega od routerja, ki je hkrati gateway (192.168.0.1) in notranjega od računalnika (192.168.0.100).
Zanima me katere porte moram odpret oz. forwardirat na notranji IP od računalnika in kateri IP potem vpišem v drugem računalniku, ko se hočem povezat preko Remote desktopa?
Hvala za odgovore
Zanima me katere porte moram odpret oz. forwardirat na notranji IP od računalnika in kateri IP potem vpišem v drugem računalniku, ko se hočem povezat preko Remote desktopa?
Hvala za odgovore
- zaklenil: CaqKa ()
bad2Dbone ::
Iz zunanjega ipja preusmeriš port 3389 na ip tvoje mašinke, et voila - to je to. Lahko pa tudi v registru spremeniš port remote desktopa npr. na 4000 in lahko tako s pomočjo portov dostopaš v več računalnikov v notranji mreži. Takrat moraš vpisat ip na računalnik, s katerege želiš dostopati domov, takole: [tvoj statični ip]:4000
carpe diem ;)
Microsoft ::
Ce hoces spremenit port, gres v register pod
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber, in pac spremenis vrednos 0x00000d3d(3889) na zeljeno.
by Miha
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber, in pac spremenis vrednos 0x00000d3d(3889) na zeljeno.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
CaqKa ::
nadaljni pogovor tukaj: [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vmware ESXI pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 3667 (3079) | Adminer |
» | Remote Desktop, nastavitevOddelek: Omrežja in internet | 7920 (4794) | fosil |
» | Remote Desktop preko Routerja !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5160 (3232) | matto87 |
» | Kje vpisat IP od AMISa na Linksys 54GL+DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 1610 (1485) | BogyX |
» | Remote desktopOddelek: Omrežja in internet | 2769 (2095) | eprasnikar |