Forum » Programska oprema » linux vprasanje
linux vprasanje
Monster ::
torej... Verjetno je že kdo napisal kaj o tem oz. vprašal vendar, bi jst rad da bi en razloži vse skup po enostavni kmečki logiki...
Torej doma mam, linux router, z http, mysql, ftp,samba, email in drugimi gizmoti ni sedaj me zanima sledeče...
Torej ker je vsa zadeva skrita nekje tam gori v temi, me zanima če se da sledeče...
Rad bi, da bi na serverju poganjal KDE. Na ta kde bi se lahko povezal z svojega "delovnega" računalnika in na njem klikal ipd in ko bi se ODLOGIRAL os sessena bi rad da programi, katere sm zalaufall, še vedno delajo tudi ko nimam več odprto povezavo z "delovnim" racunalnikom... in da lahko te programe ugasnem, recimo kaki teden pozneje ko se spet povežem na server...
Upam da ste me zastopli .. pa hvala za pomoč :)
Torej doma mam, linux router, z http, mysql, ftp,samba, email in drugimi gizmoti ni sedaj me zanima sledeče...
Torej ker je vsa zadeva skrita nekje tam gori v temi, me zanima če se da sledeče...
Rad bi, da bi na serverju poganjal KDE. Na ta kde bi se lahko povezal z svojega "delovnega" računalnika in na njem klikal ipd in ko bi se ODLOGIRAL os sessena bi rad da programi, katere sm zalaufall, še vedno delajo tudi ko nimam več odprto povezavo z "delovnim" racunalnikom... in da lahko te programe ugasnem, recimo kaki teden pozneje ko se spet povežem na server...
Upam da ste me zastopli .. pa hvala za pomoč :)
Ka zaboga...
Daedalus ::
Po enostavni kmečki logiki ti bo najlažje na router inštalirat KDE, pol pa za dostop uporabljat VNC. Na mašini uporabiš kak VNC server za linux (google it), na client mašini pa inštaliraj kak client za VNC. Sicer mi ni čisto jasno, zakaj rabiš met desktop, samo to je itak tvoja odločitev...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moj Linux je boljši kot ... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 27926 (25169) | BigWhale |
» | Uporaba dvd-pečke prek mrežeOddelek: Omrežja in internet | 1078 (705) | Sehnsucht |
» | Delo z računalnikom preko mrežeOddelek: Operacijski sistemi | 791 (687) | Lux |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4340 (3356) | flisko |
» | remote administration linux/unix mašin preko xserverjaOddelek: Operacijski sistemi | 1599 (1442) | Zzzzzzz |