Forum » Operacijski sistemi » Linux in Windows
Linux in Windows
Stegr Di Mano ::
Lep pozdrav! Zanima me kako na en računalnik spraviti linux in windows. Sem lastnik SuSE Linuxa 9.1 Personal in Win XP. Poskušal sem že z namestitvijo a se mi zažene le tisti OS, ki je bil zadnji nameščen (brez možnosti izbire med sistemoma). Prosil pa bi tudi za nasvet katera distribucija linuxa se najbolj "razume" z Xp-ji.
LP Marko
Ferplay ::
Imaš najmanj dve particiji na disku?
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
BigWhale ::
Najmanj TRI particije, ne pozabi na swap particijo...
Bolj ali manj se vse linux distribucije razumejo z drugimi operacijskimi sistemi...
Najprej instaliras winxp, potem pa se linux... Tako se ne bo treba ukvarjat s ponovno instalacijo boot loaderja..
Bolj ali manj se vse linux distribucije razumejo z drugimi operacijskimi sistemi...
Najprej instaliras winxp, potem pa se linux... Tako se ne bo treba ukvarjat s ponovno instalacijo boot loaderja..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Ferplay ::
Mislil sem če ima disk razdeljen že sedaj predno nalaga linux na dve particiji (npr C in D). Ker malo sumim da je kar povoizl sistem enega čez drugega. Lahko da se motim. Samo če je najpej instaliral Winse na C in nato Suse potem bi mu moralo delati saj Suse prevzeme particijo D za svojo in jo razdeli na tri osnovnoe linux particije.
--------------------------------------------------------------------------
BigWhale ::
Vseeno kako je disk razdeljen.... Se vedno lahko pobrisel linux particije in naredis dve namesto ene same...
legy ::
mene pa zanima kako naj linux sise 9.1 personal zbrisem iz diska (linux ima svoj disk....pa windows svojega)
v windowsu pa ne widim diska na katerem je linux( baje obstaja nek program za to)?
v windowsu pa ne widim diska na katerem je linux( baje obstaja nek program za to)?
Predstavljajte si omrezje v katerwm bi lahko poganjali World v New Yorku, svoje dokumente pa shranili na strezniku v Los Angelesu.....tudi to bo 1x mogoce.
sid911 ::
jas mam tut linux na svojem disku inštaliran winse na drugem , ta pa je razdeljen na dve particiji in eno uporablajo windovsi....samo linux se mi ne zažene...izpiše mi error 17....v čem je težava?
Poldi112 ::
legy, partition magic bi ga moral videti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
legy ::
ok ze zrihtano hvala
Predstavljajte si omrezje v katerwm bi lahko poganjali World v New Yorku, svoje dokumente pa shranili na strezniku v Los Angelesu.....tudi to bo 1x mogoce.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8107 (7191) | buneech |
» | Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 1678 (1186) | Gandalfar |
» | winXP in Linux (najboljsi nacin za zdruzitev?)Oddelek: Operacijski sistemi | 1891 (1619) | dr.J |
» | Problem z particijami!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1497) | McHusch |
» | Win xp, Win Me in LinuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1243 (1090) | jez |