» »

Windows XP-težava z ponovno namestitvijo.

Windows XP-težava z ponovno namestitvijo.

Skubidu ::

Zdravo!

Imam problem z ponovno namestitvijo windowsow xp.
Čeprav sem že nalagal gor se tega nisem doživel.

Imam trenutno disk WD 200gb (razdeljenega sem imel na tri particije) C-D-E.
Ko sem hotel na novo dati windowse gor sem sformatiral D inE particijo. (še v windovsih) nato sem ponovno zagnal računalnik (v biosu nastavil da mi je bootalo z cd-ja) vse ok do tukaj
potem pa ko ti nazačetku loada windowse gor pa nastane težava, ko bi moralo prideti do tega da lahko ustvarjaš particije in določas velikost vse počaka pri( SETUP IS WINDOWS STARTUP) naprej pa ne gre sem počakal tudi 30min pa ni šlo (večkrat sem poskusal) po kakšnih 10 min se spet cd- zažene ampak se ne premakne naprej,
prav tako sem probal z drugimi windowsi in je bilo isto do tukaj je prišlo dalje ne. Če grem pogledati v BIOS mi pokaže disk in kapaciteto 200gb.
Porobal sem tudi da sem v biosu vžgal disk in da bi mi zlovdal gor windowse pa ne gre skozi kaže windows xp pa tiste črtice spodal letijo.
Tudi SAFE MODE sem poizklusil pa ni nič pomagalo, napisalo je tole

SCSI(0)DISK(0)RDISK(0)PORTITION(1)WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS/MUP.SYS

Disk imam na MASTER. in v NTFS
Sedaj pa ne vem ali se je disk pokvaril ali kaj je narobe?

Se da kako preveriti disk če je pokvarjen na drugem računalniku?(samo v to dvomim potem mi nebi v biosu ga zaznalo in pokazalo kapacitete ali pač?)
To bi lahko poskusil na tem drugim (imam 2 pc-ja namreč) tako da vas vprasam če se da.
Ali pa se da disk popolnoma sformatirati celotnih 200gb kako drugače kot v windowsih ko so instalirani oz tam kjer ustvarjaš particije?

Disk je star 8 mesecev tako da je še v garanciji.
Ali pokličem v trgovino in uveljalvljam garancijo ? samo prvo moram vedeti če je šel disk h vragu.

Lepo prosim za kakšne nasvete.

Hvala
  • spremenil: Skubidu ()

Skubidu ::

P.S
Prav tako sem ga priklopil ( dal na slave) in sploh ni windowsov naložlo oni disk ki ga imam v drugem računalčniku je 40gb bil pa je na MASTER čim sem odklopil disk 200gb je nalolo windowse iz diska (40gb) če pa priklopim drugi disk ( zraven tega 40gb) pa dela brez problemov prvi na master drugri slave a ta WD200gb pa ne.

Sedaj sem dal se 1x disk 200gb not v ta računalnik kjer sem sedaj tu imam 40gb. Probal sem tako da sem oba priklopil pa ni zlovdalo windowsov gor potem sem probal se tako da sem samo priklopil disk 40gb in loadal windowse gor nato sem odklopil cd-rom in priklopil gopr disk 200gb.
Tako je zaznalo oba diska ko pogledam pod UPRAVITELJ NAPRAV. če pa pogledam pod Upravljanje diskov pa pokaže samo 40gb >(1disk).

Ko ze nisem vedu kaj storiti sem probal se s programomo partition magic 8

Tukaj mi pokaze pa oba diska
DISK 1 40GB NTFP - master
Disk 2 200GB BAD??? -slave

Kaj nej tukaj storim? celotni disk (200bg) dam v NFTS in formatirati ali kaj?

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD 200 GB ata

Oddelek: Pomoč in nasveti
212317 (2098) Gutjerez
»

Težava z diskom

101341 (1279) SkIDiver
»

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

191743 (1436) jernejc
»

Bios ne prepozna 200gb diska?

Oddelek: Operacijski sistemi
101314 (1191) Lith
»

Premalo diska...?

Oddelek: Strojna oprema
13991 (854) boštjan

Več podobnih tem