» »

AMD Mobility Procesor - prenosnik

AMD Mobility Procesor - prenosnik

_Tomzi_ ::

Pozdravljeni!

Sem ćisto nov na tem forumu. Kupujem prenosnik in me nekaj malega zanima. Kako vpliva delujanje amdjevega procesorja na porabo baterije. Baje da centrino in intel manj trosita baterijo.

Se opravicujem ce je bilo ze govora o tem, ker pod iskanje nisem kaj nasel.

okfec ::

Lepo pozdravljen!

Pentium M (oziroma Centrino) je od vseh procesorjev za prenosnike najbolj varcen - hkrati pa so novi procesorji z 2MB cacheja zelo hitri, se posebej tisti z visjo frekvenco delovanja.

Cas delovanja je nekje cca 4.5 ure - lahko tudi precej vec - pri prenosnikih s Pentium M. Sledi mu se mi zdi mobilni athlon, nato mobilni pentium, celeron in zadnji v vrsti so namizni procesorji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: okfec ()

_Tomzi_ ::

Jaz kupujem AMD M 3000+ . Baje da bo drzala 2h, ce pa dam varcno pa nekam vec kot 2h. Se pravi najbolj varcni so pentiumi in centrino ?

EjTi ::

Kot vem, Athlon XP-M porabi 45W, novi Sempron-M 25W in Athlon 64-M 35W (za tega nisem prepričan). Pentium-M (pri Centrino-tih) pa porabijo do 25W. AMD-jeva modela (sploh Sempron-M) sta dokaj nova. Pa ta novejša modela mata že tudi način zniževanja frekvence procesorja tako kor Centrino sistem. Kolko baterija zdrži in kolko je prenosnik težek (če ga boš nosil okoli) pa si poglej na proizvajalčevi strani in primerjaj men Intel in AMD modeli.

Malo poglej teste. Pri nas dobiš notebook s Sempron-M procesorjem že za 250.000 SIT. Poglej malo na www.nakupi.net, www.enaa.com, http://www.geizhals.at .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik z intel al amd procesorjem?

Oddelek: Kaj kupiti
122169 (1934) carpenter
»

AMD Turion64 vs Intel Dothan laptopi

Oddelek: Strojna oprema
191858 (1264) Jan987
»

Centrino ali Turion? To je zdaj vprašanje?!

61846 (1763) WarpedGone
»

Prenosnik s Turion procesorjem

212234 (1865) nurmaln
»

Turion 64 na poti

Oddelek: Novice / Procesorji
315010 (3695) Spajky

Več podobnih tem