Forum » Strojna oprema » Pri kopiranju s CD-ja se računalnik resetira
Pri kopiranju s CD-ja se računalnik resetira
Max X ::
Najpej lepo pozdravljeni!
Imam sledeči problem in zato VAS prosim za pomoč!!!!!
Konfigracija:
OS.PL.: QDI Kinetiz
ATHLON 1.0 GB
512 SDRAM
GeForce MX 2 64MB
Maxtor 40GB 5400
SB Live 5.1
PHILIPS CD-RW 20/8/48
Računalnik se mi zadnje čase zelo čudno vede (do zdej mi je cca 2 leti delal brez problema):
1. Najprej mi je vse začelo delat bolj počasi
2. Nato se mi jeračunalnik resetiral nakar mi ni zaznalo diska (naslednji dan vklopim računalnik nakar je disk spet zaznalo).
3. Včeraj se mi je pri kopiranju na disk (Service Pack 1) 2× pojavil error (temno plav zaslon pa nek test- nekaj v tem smislu - Če se vam je ta error pojavil prvič resetirajte računalnik, če se vam je to pojavilo večkrat.....)
4. Danes sem računalnik razstavil in spihal s kompresorjem (Pri kopiranju na disk SP1 se mi računalnik večkrat resetiral, ko mi ga je končno uspelo skopirat na disk pa piše pri zagonu THI FILE IS CORRUPT).
VSEM SE ZA POMOČ ŽE V NAPREJ ZAHVALJUJEM!!!!!!
Imam sledeči problem in zato VAS prosim za pomoč!!!!!
Konfigracija:
OS.PL.: QDI Kinetiz
ATHLON 1.0 GB
512 SDRAM
GeForce MX 2 64MB
Maxtor 40GB 5400
SB Live 5.1
PHILIPS CD-RW 20/8/48
Računalnik se mi zadnje čase zelo čudno vede (do zdej mi je cca 2 leti delal brez problema):
1. Najprej mi je vse začelo delat bolj počasi
2. Nato se mi jeračunalnik resetiral nakar mi ni zaznalo diska (naslednji dan vklopim računalnik nakar je disk spet zaznalo).
3. Včeraj se mi je pri kopiranju na disk (Service Pack 1) 2× pojavil error (temno plav zaslon pa nek test- nekaj v tem smislu - Če se vam je ta error pojavil prvič resetirajte računalnik, če se vam je to pojavilo večkrat.....)
4. Danes sem računalnik razstavil in spihal s kompresorjem (Pri kopiranju na disk SP1 se mi računalnik večkrat resetiral, ko mi ga je končno uspelo skopirat na disk pa piše pri zagonu THI FILE IS CORRUPT).
VSEM SE ZA POMOČ ŽE V NAPREJ ZAHVALJUJEM!!!!!!
McHusch ::
Stestiraj RAM z MemTest86 in poglej, če je kakšen izmed kondenzatorjev na matični plošči napihnjen ali celo počen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McHusch ()
MortalL ::
Podobno se je dogajalo tudi meni, cez kaka 2 tedna pa je sel disk po gobe.
Si mogoce nalagal kaksne driverje nove, potem jih nadomesti s starimi
Si mogoce nalagal kaksne driverje nove, potem jih nadomesti s starimi
Pri testiranju RAM-a mi ni našlo nobenega ERORR-a. Prav tako sem preveril kondenzatorje pa zgleda da so vsi v redu.
Driverji so vsi iste verzije (nazadnje mi je s temi driverji delal vredu več kot pol leta . pol se je pa zaželo dogajat zgoraj opisano).
- Danes sem si skušal posnet na CD neke podatke mal če 100MB pa se računalnik spet resetiral - VEČKRAT.
Prosim še za kakšne ideje in pomoč-HVALA!
A je možno kako stestirat disk oz. matično ploščo????
Driverji so vsi iste verzije (nazadnje mi je s temi driverji delal vredu več kot pol leta . pol se je pa zaželo dogajat zgoraj opisano).
- Danes sem si skušal posnet na CD neke podatke mal če 100MB pa se računalnik spet resetiral - VEČKRAT.
Prosim še za kakšne ideje in pomoč-HVALA!
A je možno kako stestirat disk oz. matično ploščo????
boštjan ::
Max X,a maš slučajno še audio kabel priključen na philipsa?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
Alirio ::
A medtem ko kopiraš cd-rom izvajaš še kakšen drug program ki požre veliko pomnilnika? Kolk pomnilnika pa sploh maš????? Meni se je pred 4 leti ko sem dobil prvo 4x pečico teac dogajalo isto. S časoma sem pogruntal da če imam odprt kak drug program ali pa če sem šeu med tem časom špilat kako igrico (asshole) mi je resetiralo comp. Tko da poskuši medtem ko snemaš vse sklopit pa boš vidu če dela!
Če pa še vedno nebo delalo si kupi novo pečico in če se da pleXtorja (rulZ)!
lp.
Alirio
Če pa še vedno nebo delalo si kupi novo pečico in če se da pleXtorja (rulZ)!
lp.
Alirio
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit
Tilen ::
Pa ne sme resetirat no. Jao. Ce resetira, nekaj ni vredu. Kakor imas ti burnproof ali brez njega ti lahk vse poganjas vmes nabijas resetirat ti ne sme.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Alirio:
1. Imam 512 SDRAM-a
2. Pri kopiranju ne opravljam nobenih drugih operacij.
Do sedaj mi je uspelo menjati sledeče komponente:
- grafično
- napajalnik
- CD-RW
- SDRAM-e
- disketnik
- tud mrežno sem vn vrgu
... Pa vendar kljub vsemu, mi računalnik še vedno šteka.
Testiram ga pa tako, da na disk kopiram SP1 za Windowse in ga nato skušam naložiti.
Problema:
1. Preden mi uspe skopirat SP1 (iz CD-ROMa na disk) se mi računalnik večkrat resetira.
2. Ko mi ga tu pa tam le uspe skopirat, mi pri zagonu SP1 napiše FileIsCorrupt.
P.S.: Ta isti SP1 (iz istega CD-ja) deluje na drugih računalnikih brez problema.
Zanima me, če ima še kdo kakšno idejo, kako bi lahko identificiral in odpravil napako!
Hvala in LP!
1. Imam 512 SDRAM-a
2. Pri kopiranju ne opravljam nobenih drugih operacij.
Do sedaj mi je uspelo menjati sledeče komponente:
- grafično
- napajalnik
- CD-RW
- SDRAM-e
- disketnik
- tud mrežno sem vn vrgu
... Pa vendar kljub vsemu, mi računalnik še vedno šteka.
Testiram ga pa tako, da na disk kopiram SP1 za Windowse in ga nato skušam naložiti.
Problema:
1. Preden mi uspe skopirat SP1 (iz CD-ROMa na disk) se mi računalnik večkrat resetira.
2. Ko mi ga tu pa tam le uspe skopirat, mi pri zagonu SP1 napiše FileIsCorrupt.
P.S.: Ta isti SP1 (iz istega CD-ja) deluje na drugih računalnikih brez problema.
Zanima me, če ima še kdo kakšno idejo, kako bi lahko identificiral in odpravil napako!
Hvala in LP!
Dead_Eye ::
imaš mogoče rw na istem kablu kot disk, ker bi lahko to povzročalo težave. Pa preveri master/slave nastavitve. Da nimaš mogoče kak virus?
Če si vse zgoraj že menjal, potem ostane samo plošča ali disk. Provaj štartat windows v varnem načinu in potem skopirat, če dela je 99% nekaj narobe s ploščo.
Če si vse zgoraj že menjal, potem ostane samo plošča ali disk. Provaj štartat windows v varnem načinu in potem skopirat, če dela je 99% nekaj narobe s ploščo.
The one and only
1. RW in disk nista na istem kablu
2. sem danes zamenjal tudi disk, pa je še zmeral ostal ta problem
3. master/slave nastavitve so OK - do zdej mi je vse delalo vredu
- Disk Primary master
- RW Secondary master
4. računalnik je bil na novo naložen (in ni bil prikljopljen na internet), tako da virus verjetno ni vzrok
V primeru, da je plošča (v četrtek bom poskusil zamenjat še IDE kable) -- ali je mogoče to napako odpravit oziroma je plata za v smeti?
Hvala in LP!
2. sem danes zamenjal tudi disk, pa je še zmeral ostal ta problem
3. master/slave nastavitve so OK - do zdej mi je vse delalo vredu
- Disk Primary master
- RW Secondary master
4. računalnik je bil na novo naložen (in ni bil prikljopljen na internet), tako da virus verjetno ni vzrok
V primeru, da je plošča (v četrtek bom poskusil zamenjat še IDE kable) -- ali je mogoče to napako odpravit oziroma je plata za v smeti?
Hvala in LP!
MArko ::
zaj nevem ce ti bo koristlo kaj....meni se je komp resetiral vedno ko sem hoto en spil instalirat....
pol sem ugotovil da je to blo zarad antivirusa ki je sproti gledal fajle in nekomu ni blo to vsec.....
se mi pa vcasih resetira tut tak sam od sebe... ponavadi ko hocem odrarat kaj vecjega v vec fajlih... to pa se nevem zakaj :)
pol sem ugotovil da je to blo zarad antivirusa ki je sproti gledal fajle in nekomu ni blo to vsec.....
se mi pa vcasih resetira tut tak sam od sebe... ponavadi ko hocem odrarat kaj vecjega v vec fajlih... to pa se nevem zakaj :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MArko ()
Sedaj sem menjal še IDE kable, vendar pa problem še vedno ostaja.
Razen procesorja in Os.Pl. sem menjal že vse, pa me zanima, če je lahko za te probleme kriv tudi PROCESOR oziroma je za to kriva Os. Pl..
LP!
Razen procesorja in Os.Pl. sem menjal že vse, pa me zanima, če je lahko za te probleme kriv tudi PROCESOR oziroma je za to kriva Os. Pl..
LP!
d3k0 ::
da...napihnjeni kondenzatorji..poglej to je najverjetnejsi razlog.........
!.....Happy new 2005.....!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asrock & Intel Core 2 Duo -> previsoke temperatureOddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (1205) | Jst |
» | Pekač ne zapeče cd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2088 (1737) | cash1970 |
» | Win XP boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1381 (1261) | junior |
» | 2diska@sata si3112 = problemOddelek: Pomoč in nasveti | 976 (844) | fictionel |
» | Na kolk je kdo navil C500 na BH6?Oddelek: Navijanje | 1892 (1712) | mojsterpeter |