» »

Nadgradnja iz RAID1 na RAID5

Nadgradnja iz RAID1 na RAID5

Ciho ::

Pozdrav,
imam Dell PowerEdge 700 server z RAID controllerjem. Ker sem imel prvotno le dva diska sem si uredil RAID1. Zdaj sem dobil še tretjega in bi rad sistem nafgradil na RAID5. Ali ima kdo kaj izkušenj s tem? Se da, ali je potrebna inštalacija na novo, ki je za mene nesprejemljiva (SBS2003, na njem laufa praktično vse).
Hvala za odgovore!

borchi ::

bi se zelo čudu, če bi blo mogoče on-the-fly to naredit. a ne moreš vsebine raida1 nekam spravit, postavit raid5 in skopirat na raid5 vsebino prejšnjega raid1?
l'jga

Ciho ::

A si to mislu nekak z imageom (Ghostom), al kako? Pa če bo ta zadeva delovala? Sem mal googlov pa nč pametnga najdu, samo to da Ghost zna delat (sicer neuradno) z RAID5 točno na tem kontrolerju.

noraguta ::

sposodiš si še en disk narediš iz sposojenga , enega starega in novo kulpjenega raid 5 polje . in preneseš is starega diska na raid 5.če dela vse še zamenjaš novi dosk z starim in ga vrneš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Ciho ::

A pa bo znal iz starega, ki je delal z RAID-om 1 prenesti na RAID5?

noraguta ::

moral bi , če pa ne bo imaš še vedno en disk nedotaknjen iz raida 1. če pa imaš backup še kej drugje pa toliko bolje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

pitbul ::

Z ghostom boš stvar težko uredil, ker nujno,da prepoznava TVOJ RAID controller. Ackup podatkov, baz, ipd....... na novo inštaliraš narediš restore in je stvar rešena8-O

borchi ::

kater sistem imaš?
l'jga

Ciho ::

SBS 2003.

Mr.B ::

Potegni dol driver za dos za tvoj kontroler. Pa bo prepoznal ghodt tvoj kotroler. Edino kar se bo dogajalo, da boš rabil kar nekaj časa da narediš image. PA preveri če lahko delaš raid migracijo itd. Za HP-jeve stroje ni problema samo disk daš notri in z array konfiguracijo nastaviš naj migrira raid1 na raid 5, pa začne mleti. Za della ne vem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ciho ::

OK, to se mi zdi pametno. Bom poizkusil!

borchi ::

Za HP-jeve stroje ni problema samo disk daš notri in z array konfiguracijo nastaviš naj migrira raid1 na raid 5, pa začne mleti.

NORO! kdo bi si mislu.
l'jga

Ciho ::

Borchi, a je blo to v smislu ironije, al res nis vedu. Ker res ne vem kaj naj si mislim! Ker mam dost resno zadevo pa nebi rad kaj zaj...

Mr.B ::

POazi, saj jaz sem imel težave z ghostom ko sem imel še druge scsi gonilnike zraven poleg raid krmilnika, tako če imaš možnost ide disk zraven date potem daj na ta disk. pa lahko da moš imel težave z MBR-jem, tako da probaj v drugo direkt particijo kopirati ne komplet diska, sam moraš mprobati, saj jaz iz diska na disk oziroma na logični drive nisem imel kakšnih problemov, razen da dela v zelo počasnem načinu....

Borchi, zato pa je HP No1 v Storage segementu in šekje. Je pa res da nisem kompliciral kako in kaj za HP-ja, saj ima problem z dell-ovim strežnikom in ne s HP SA kontrolerjem.Pa podpis bi lahko prebral.

Recimo zadnji model SA kontrolerja podpira sledeče On line funkcije :
Online Capacity Expansion, Online RAID Level Migration, Online Stripe Size Migration, Multiple Online Spares (Global), User Selectable Read/Write cache, User Selectable Expand and Rebuild Priority.:D
link HP SA6400

Pa recimo če ti crkne array kontroler, recimo vtakneš drugega notri pa takoj prepozna konfiguracijo, nobenega restora ali recoverija, lahko tzdi diske vtaknep v drug server, in prebereš vse z njih, še to ti zna povedati, če si jih v narobnem zaporedju dal notri.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

borchi ::

ciho: ne nisem vedu tega. je pa res, da se mi revčeki bolj ukvarjamo s "poor-man-raid" rešitvami :-(
l'jga

Ciho ::

Zadeva ni za osebno uporabo, tko da sem osebno tudi jaz bolj na revnem glede tega. Hvala Mr.B za lepe odgovore, je pa na žalost tako da je server Dellov, bom še na njihov support klical pa mi bodo mogoče kaj bolj konkretnega povedali. Menda tud tam kaj znajo, u bistvu upam!

noraguta ::

ghosta niti ne rabiš vse gre z xcopy.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

flashroyal ::

Če imaš PERC4, si na SBS naložiš DELL open manage array configurator, narediš z njim ekstenzijo polja iz RAID 1 v RAID 5, potem pa na 2003 diskpart, select partition in extend. To pa na boot particiji še nisem poizkusil, na ostalih pa gre brez problema (basic). Gre pa tudi z dinamičnimi, s tem da so pri dinamičnih performanse bistveno slabše.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID na osebnem računalniku

Oddelek: Kaj kupiti
394339 (1902) pegasus
»

Raid5

Oddelek: Strojna oprema
91074 (741) Brane22
»

Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
749001 (5482) levaky
»

Strežnik za mini firmo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10515759 (12854) ta-mau
»

RAID1, bistvena vprasanja

Oddelek: Strojna oprema
293560 (2319) element

Več podobnih tem