» »

Modifikacija By SnakeBite

Modifikacija By SnakeBite

SnakeBite ::

Že pred kšnim letom sm začel mal z modifikacijami računalnika. Nato pa sem začel razmišlat o pleksi ohišju. Valda je bla to dost draga izbera, tko da sm pučas začel ohišje setavlat. Delo se je odvijalo dosti v šoli (ker smo pr tehnki lih mogl delat en izdelk) drgač pa tut dost duma. To delo mi je vzelo približno 3 mesece (valda, k se mi pa ni nč mudil pa še šola je bla.

Mislm da so pa ble prvomajske pučitnce k sm začeu spravlat vse skup v kišto. To je blo pa tok zaj...., da sm umes mislu da bom nehu. Druga huda stvar so pa ble bužirke. Vzele so mi kr neki dolgih ur, pa velik putrplenja. No karkol, mislm da mi ja kr dobr uspel.



Vsekakor je kišta precej velka: 63 x 55 x 20 cm. Tuki mate zdej še Night Vision.



Te dve UV neonki pa bužirke res nardijo neki fejst hudga. Valda pa me to še ni ustavl pa sm mogu še neki delat. Tko da sm se lotu vodnega hlajenja. Oči mi je zrihtu rezanje blokov na CNC-ju. Čeprov mi je človk k dela na te napravi delu reku da ni lih namenjen takim mejhnim stvarem je pol le šlo. Drgač so pa bloki mešanica aluminija, bakra pa medenine ( iz vseh koncov na kup prnešeni). Sej boste vidl da bi mogoče lahko ble mal bl goste reže v blokih. Ampa za začetek so delo zelo dobro opravili. Evo jih.



Tuki so še v detajlih že sestavleni.


za procesor


za grafož


ena gasilska

Na začetku to sploh ne zgleda kej zaletenga, ampak pol k se tega lotš šele vidš hudička. Hudo je blo tut lotat prklučke za cevi na pokrovčke, k mi je tok odvajal toplote da se je cink v sekundi strdu;(( .

Zdej je pa pršu ta lušt deu na vrsto, čeprov so vsi doma sam še študeral da bom kej sesu>:D . Tuki so slikce med delom.





Morm rečt, glede na vse prej, da mi je šlo skupi vse zlo hitr. V enem dnevu (k sm lih meu zagon) sm računalnik potopu >:D (ne lih dobesedno). Še zadnji detajli.



Vsekakor sm bil vesel da sm se rešu vseh tistih vrtavcev zraka k si mi oznanjal delovanje računalnika:( . Sicr sm na testu vodnega hlajenja meu mal težav z pumpo, ampak sm dubu tisto glupo vrtavko hitr po pošti. Tuki je so pa tiste stvari k so mi pol ustale.



Tko da sm zdej ful zaduvoln. Zdej pride sam še kšni močni venti za čez kladilnik, ker mi zdej bl švoh vleče in mi ne ohladi vode tko k bi mogl.
Zdej mam temp procesorja ene 45°C ob ful loadu pa ene 40°C v mirovanju. To bom še z venti zbil dol.Drgač mam pa tak računalnik:

Epox RDA3+
AMD Barton 2600
Radeon 9800@9800PRO
Kingston HiperX 3000 512MB BH-5 (počas bo treba nadgradit)
Hitachi 120GB
Hercules Fortisimo III 7.1
LC Power 550W

Cene pa so ble okvirno take:
pleksi: max 15k
medenina: max 0.5k
neonke: 4.2k
bužirke: 3k
2x vent: 5k
pumpa L30: 8.2k
hladilnik: 1k
cevi 12mm: max 1k
členi: 1k
vodni bloki: kr neki vloženih dni pa ena pijača (tko mi je oči reku)

Mislm da ni blo kej več. Drgač pa je blo vloženih tok ur da nebi šou tega še enkrat delat. Mislm da mi je kr lepo vse skup pršlo. Tko da tuki mate še mau zadnjih slikic.







Še nočna verzija.







Jonnyy ::

S čim si pleksi skup limov???

Vesoljc ::

a ne vidiš da ma UHU na mizi :D

drgač pa ni švoh, neki dela je ziher blo... pa če sem iskren mi ponoč bolje izgleda kot podnevi 8-)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

m.i.h.a. ::

Super zgleda, dopade se mi predvsem spodnji prostor kjer imaš pumpo in radiator, nekaj takega tudi meni hodi po glavi, a kaj ko imam že big tower in bi bila potem stvar še višja.
Radiator maš pa od katrce kot jaz, katerega mislim v kratkem zamenjati, ker hladi bolj tako.

SnakeBite ::

UHU :D - ta pa je huda. Če pogledaš v vogale boš vidu da mam medeninaste kocke z vijaki, sej mugoče ne zgleda ampak držijo k šus.
Hladilnik ma mau preveč gosta rebra tko da mislm za začetek najdt kšne močnej vente, drgač bom pa pogledu za kšno lado.

BluPhenix ::

Mene pa zanima, če si mogoče pleksi poliral tam, kjer si ga zrezal al si pustil tisto motno razbrazdano povrsino.

Ce si pa spoliral, me zanima s cim si spoliral.

Cene pa lepo narejeno.

sash ::

Čestitke, zelo lepo narejeno. :))


sam bloki so pa obupni. Če si že ravno dal neki na CNC delat pol bi ti lahk mal lepše naredli, sploh pa je izjava da ni CNC ni primeren za take zadeve totalna izmišljotina.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

sverde21 ::

Ne vem če ga je on poliru ampak kolkar jest vem se pleksi polira z onim varilnim aparatom k maš 2 jeklenke zran (acilen+kisik (se mi zdi)) tam tist plamen morš dat čist na mal tak po občutku :)) pol pa vlečeš od enga roba do drujga

Priporočam d prej poizkusiš na enim odpadnim delu plaksija

Pa baje je to edin način za poliraje pleksija0:)

SnakeBite ::

Jest sm pleksi brusu z unim vodnim brusnim papirjem (mislm da nakoncu z 1200) sam ni pršla lih čist prozorna površina. Drgač pa je na enih delih zrezan z laserjem, tko da je tm čist lepa površina.
sash: Jest še nism rezal na CNC tko da da jest ti kej več nemorem povedat. Un človk k mi je rezal, pa prav da tok mejhnih stvari še ni rezal. Upam pa da veš da zihr v te bloke ni vloženga tok truda pa strokovnega dela k pr kšnih blokih od Eddyja. Res je da sm prčakval dost bl goste reže, ampak kar je je. Najbrž pa bom še kdaj naredu kšn nov spodnji del pa po možnosti iz bakra. Bom vidu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Slike vaših sistemov

Oddelek: Zvok in slika
3411174 (4376) Janac
»

Napajalnik za TEC element

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
453777 (3035) Pyr0Beast
»

NEST še diha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NEST
14813256 (7162) darkolord
»

Slo-Tech NEST 06 slike

Oddelek: Slo-Tech
357956 (4205) Good Guy
»

TEST RAMA to na bi bil članek ampak......

Oddelek: Navijanje
183332 (2503) Primoz78

Več podobnih tem