Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj je moj UltraDMA tako počasen???
Zakaj je moj UltraDMA tako počasen???
simoni ::
Na mojem drugem računalniku (P3 666 na Abit BE-6 II ,256 mb rama.....), ki ima tudi Ultra DMA 66 Controller in sicer HighPoint HPT366, sem instaliral WinXP. Pri instalaciji sem moral seveda pritisniti F6 in v A: dat disketo z driveri...Vse lepo prepozna in naloži windowse normalno! Vendar sem opazil da disk zelo počasi dela...stestiral sem ga in videl da bere max 10Mb/s!
Disk je IBM DeskStar DPTA 372050 ATA/DMA 20gb! Pri zagonu se mi pokaže tudi okno v katerem lahko zbiram UDMA(0,1,2,3,4),MWDMA(0,1,2) ter PIO(0,1,2,3,4)! Probal sem vse , vendar ni nič bolje...
Če priklopim disk na ATA, dela hitreje....
A mi zna kdo svetovat kaj bi naredil?
Že v naprej hvala za pomoč!
Disk je IBM DeskStar DPTA 372050 ATA/DMA 20gb! Pri zagonu se mi pokaže tudi okno v katerem lahko zbiram UDMA(0,1,2,3,4),MWDMA(0,1,2) ter PIO(0,1,2,3,4)! Probal sem vse , vendar ni nič bolje...
Če priklopim disk na ATA, dela hitreje....
A mi zna kdo svetovat kaj bi naredil?
Že v naprej hvala za pomoč!
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
- spremenil: simoni ()
simoni ::
Ja sej...bom mogu tako nardit... sm tud neki ene forume bral...pa majo vsi neke probleme...
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
OZZY ::
a tam v nadzorni plošči-sestem in ko maš tvoj kotroler pa disk maš udma obkljukano.
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dead Space (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 6576 (1867) | Machete |
» | Katere barve je ozadje na tej sliki?Oddelek: Loža | 4801 (3777) | čuhalev |
» | Računalnik ne boota CDja, po BIOSih utripa le črticaOddelek: Operacijski sistemi | 995 (894) | Invictus |
» | [C++] Podatkovne Strukure - KombinacijeOddelek: Programiranje | 1092 (1092) | BigWhale |
» | Western Digital Raptor 150GB? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 8094 (6942) | Smorny |