Forum » Operacijski sistemi » winxp sp2 - samo admin se lahko logira
winxp sp2 - samo admin se lahko logira
alesrosina ::
Torej, po namestitvi SP2 za WindowsXP se mi pojavlja napaka, in sicer kadar se hocem logirat z uporabnikom, ki ni v Administrators skupini (torej v XP imenovan "limted user" - clan skupine Users) se mi pojvai tale napaka (glej sliko). Pri tem screenu potem ostane, dokler ne stisnem ctrl-alt-del kjer lahko s taskmanagerjem zaganjam zadeve, razn explorer.exe
Zdej ocitno error 0xc0000022 pomeni Access denied.
Kar mene zanima je, kje rabi user vse pravice, oz. po katerih folderjih vse šari explorer.exe, da ga lahko zalaufam. Zdej ta user nočem da je pod administratorji in prav tako nočem, da ima user pravice pisanja po celem disku. Poslusil sem ze dati celotni mapi c:\windows (dal sem tudi na c:\Program Files in na C:\Documents and Settings\All Users in C:\Documents and Settings\ime_userja full pravice za tega userja, pa se napaka se vedno pojavi .... nekako nimam vec idej, kje bi lahko explorer.exe se saril.
Zdej ocitno error 0xc0000022 pomeni Access denied.
Kar mene zanima je, kje rabi user vse pravice, oz. po katerih folderjih vse šari explorer.exe, da ga lahko zalaufam. Zdej ta user nočem da je pod administratorji in prav tako nočem, da ima user pravice pisanja po celem disku. Poslusil sem ze dati celotni mapi c:\windows (dal sem tudi na c:\Program Files in na C:\Documents and Settings\All Users in C:\Documents and Settings\ime_userja full pravice za tega userja, pa se napaka se vedno pojavi .... nekako nimam vec idej, kje bi lahko explorer.exe se saril.
Microsoft ::
Jst bi se najprej preprical, da account res dela. Daj ga v Administrators groupo in poizkusi, ce sploh dela. Ce bo delal, ga lahko se zmerom das nazaj v Users.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
To sem tudi ze naredil - ce ga dam v administrators, zadeva dela. Tudi ce ustvarim nov user (ki je limted), zadeva ne deluje. Tako da je tle definitivno problem v pravicah, ki jih ima skupina Users in zato explorer.exe ne more normalno zalaufat.
Ziga Dolhar ::
Ful dobr.
Poglej tole -- če ti kaj pomaga. Klik!
Sicer pa pojdi v Local security policy (oz. ustrezen modul na domenskem strežniku, če si v domeni), in tam malo pošraufaj.
Poglej tole -- če ti kaj pomaga. Klik!
Sicer pa pojdi v Local security policy (oz. ustrezen modul na domenskem strežniku, če si v domeni), in tam malo pošraufaj.
https://dolhar.si/
Poskus se mal pogoglat.
Drgac pa na enih par linkih pise, da se isto zgodi, ko hocis pognat Runas. Posus, ce ti to dela.
by Miha
Drgac pa na enih par linkih pise, da se isto zgodi, ko hocis pognat Runas. Posus, ce ti to dela.
by Miha
BigBoss ::
Pri teh štosih je po navadi "caka" pri temp datotekah.
Ali imajo users pravico šariti po temp imeniku(ih)?
Ali imajo users pravico šariti po temp imeniku(ih)?
hmnja, zdej v temp folderju ma pravice (pac v folderju c:\documents and settings\uporabnik), runas dela (iz command prompa), kjer lahko tudi zalaufam explorer kot adminstrator, ampak to spet ni to ...
Ja kaj pa, ce si logiran kot Administrator, pa pozenes Runas in izberes enega userja, kateremu OS ne dovoli, da se logira?
by Miha
by Miha
miha: dela, samo explorer.exe ne morem zalaufat.
noraguta: event viewver pravi tole:
Application popup: Explorer.EXE - Application Error : The application failed to initialize properly (0xc0000022). Click on OK to terminate the application.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.a...
Ko kliknem na ta link mi ponudi resitve, za katere ze vem da jih morm poiskati :)
Explanation
The program could not load a driver because the program user doesn't have sufficient privileges to access the driver or because the drive is missing or corrupt.
User Action
To correct this problem:
Ensure that the program user has sufficient privileges to access the directory in which the driver is installed.
Reinstall the program to restore the driver to the correct location
noraguta: event viewver pravi tole:
Application popup: Explorer.EXE - Application Error : The application failed to initialize properly (0xc0000022). Click on OK to terminate the application.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.a...
Ko kliknem na ta link mi ponudi resitve, za katere ze vem da jih morm poiskati :)
Explanation
The program could not load a driver because the program user doesn't have sufficient privileges to access the driver or because the drive is missing or corrupt.
User Action
To correct this problem:
Ensure that the program user has sufficient privileges to access the directory in which the driver is installed.
Reinstall the program to restore the driver to the correct location
noraguta ::
hmm vklop v gpedit.msc pod auditing vse(computer configuration) , pa potem poglej pod security system in aplication. nekaj več je že treba stauhat ven.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Ja, tole zna bit dobra ideja. V GPO nastavi, da ti belezi vse stvrai, ki faild. Potem pa precekiri, kam oz. kaj userju ne dovoli.
Se slika:
by Miha
Se slika:
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
hm, tm ne zazna nic. Sem vklopil pod Auditing vse, pa je edino kar imam v event viewerju je to, da so nastavitve ble uspesno ponastavljene.
Hm ne vem, ne vem totalno sem ze brez idej. Zgleda bi moral it folder po folder in nastavlat write pravice, sam teh kombinacij je na miljone ....
tko da ce mate se ksne predloge, bi jih bil zelo vesel.
Hm ne vem, ne vem totalno sem ze brez idej. Zgleda bi moral it folder po folder in nastavlat write pravice, sam teh kombinacij je na miljone ....
tko da ce mate se ksne predloge, bi jih bil zelo vesel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet Explorer auto run on startupOddelek: Pomoč in nasveti | 992 (759) | amigo_no1 |
» | Virusi in druga svinarijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4127 (3053) | grofsi |
» | Ne morem izbrisati ikone z namizjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2236 (2077) | kovk |
» | Obešanje explorer.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 1726 (1652) | lojze_car |
» | Mirc v taskbaru (winxp)Oddelek: Operacijski sistemi | 1229 (1129) | nsignific |