» »

Tiskalnik blokira

Tiskalnik blokira

meacho ::

Mam tiskalnik Lexmark 3200 in mi sredi strani skoraj vedno zablokira. Problem pa je verjetno v nastavitvah porta v biosu. Vrata bi morala biti nastavljena na SPP, moja plata pa te možnosti sploh nima (Asus Cuv4x)!
Kaj narest?;(
  • spremenil: meacho ()

SpiDEr8 ::

Kaj pa če bi probal z novejšimi gonilniki???? Drgač pa če kupš fermo dela use ..... :\
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

Han ::

EPP ali ECP nastavitev je načeloma boljša, saj omogoča dvosmerno komunikacijo. Da ni s tiskalnikom kaj narobe?! Če lahko, ga preizkusi na prijateljevi mašini in če se bo tudi tam ustavil, je čas za servis...

OZZY ::

Hm. Zdej bom pa jez nekaj podobnega napisal. Tko je blo. Ko sem enkrat pač moral cel računalnik razstavt sem morar seveda odklopt tud tiskalnik. Lexmark IJ5700. KO sem ga potem ponovno priklopu mi je sprintu stran recimo do tretine ali do polvce in crknu. Ali pa sploh ni začel z tiskanjem. Pa sploh nisem čisto nič spremenil v nastavitvah in v winsih.
Pač sem mislu, da je kaj narobe in sem ga odpelju na servis. Tam ga probajo in dela vse uredu. WTF. k ga prinesem domov dam notri in sprobam. Dela. Še prej sem pa vse gonilnike na novo naložu.
POl pa spet čez neki časa moram računalnik razdrt dat printer dol in spet nazaj. Isti problemi. Nekaj časa sprobavam z reseti, odklopi, naložim spet drajverje in se je pol spet odloču, da bo delal. Kje je problem??. Ugotovu sem, da če ga premikam, ko je še priključen na napajanje da pride do teh problemu. Mislim, da je problem nekje v napajanju. Samo svoje trditve ne morem potrditi,saj bi moral bolj ekspertno to preizkusit.
Zdej vedno ko ga premikam ga prvo izključim iz vtičnice (ne na printerju) in premaknem in pol dela. Če pa tega ne naredim mam probleme. Zakaj pride do tega pa ostaja skrivnost ala AKTE XX.:D
Go with the flow.

Fora je da na vseh računalnikih ki imajo Spp dela brezhibon!!
Sem zamenu ze gonilnike in winse pa nic ne pomaga.
Če mam EPP ali ECP isto blokira!

Do sedaj kokr vem majo vse plate vse tri možnost. SPP, EPP in ECP. Kako da jo tvoja nima??? To morjo met že zaradi kompatibilnosti za nazaj.Kaj pa najnovejši bios???
Go with the flow.

Mam najnovejši bios!

Han ::

Hmm, na Asuskah je ponavadi SPP enako Normal.

Ker praviš, da te izbire v biosu nimaš, je možno, da tiskalnik ne dela v redu zaradi kabla, ki ne omogoča dvosmerne komunikacije. Verjetnost je sicer majhna, a poskusiti z drugim (pravim) kablom ni greh.

Drugače pa v Win9x desno-klikni na tiskalnik, izberi lastnosti (Properties) in poglej, kako imaš v podrobnostih (zavihek Details) nastavljene "Spool Settings". Tu namreč lahko določiš, ali računalnik tiskalniku samo pošilja podatke brez povratne informacije ali ne...

OZZY: prijatelju ga je tupil HP 690C. Tu in tam je delal v redu, večinoma pa se mu je zataknilo po polovici izpisane strani. Ko ga je prinesel k meni, je delal normalno; ko sem mu ga vrnil, spet "prebavne motnje"... Izkazalo se je, da izpisuje kolikor toliko zanesljivo, če je v prostoru topleje (pri meni 22, pri njemu 18-20 °C). Na koncu je nesel tiskalnik na servis, kjer so ga temeljito očistili in zdaj spet dela brezhibno.

Han: Ma to so na delu murfijevi zakoni. Karkoli je povezano z računalnikom ti bo slej ko prej povzročalo sive lase.
Go with the flow.

SkIDiver ::

Men je tud printer šteku. Pa sm ga mogu razdrt pa osovino orng podmazat, da lepo drsi pa ne šteka nč več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

epson lq 100

Oddelek: Pomoč in nasveti
141587 (1530) Duhec
»

Kloniranje celotnega računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
61312 (1165) Duhec
»