Forum » Elektrotehnika in elektronika » 48V AC razlike !!!
48V AC razlike !!!
Spc ::
Torej ravnokar sem naredil par testov in ugotovil, da je razlika med električno ozemljitvijo in ozemljitvijo triere (KRS Tabor) 45-48 Voltov kajti imam brum v TV napravah.
Torej edina rešitev je, da odstranim ozemljitev elektra maribor in vse je ok.
Ima kdo kakšno rešitev kako ločiti ozemljitviji brez, da bi prekinil ozemljitev elektra maribor ?
48V te že fajn strese.
Torej edina rešitev je, da odstranim ozemljitev elektra maribor in vse je ok.
Ima kdo kakšno rešitev kako ločiti ozemljitviji brez, da bi prekinil ozemljitev elektra maribor ?
48V te že fajn strese.
- spremenil: Spc ()
bili_39 ::
Ne prekinjaj ozemljitve! Bi bilo še nevarneje. Najprej jih pokliči (KRS) in povej problem. Če boš vztrajen, bodo verjetno namestili galvansko ločitev signala (če ne bodo mogli odpraviti napake).
Ja vem .. ampak je res hudi brum to .. če nebi tega naredo potem nebi mogel snemat repoter milana zaj .. tak da ..
slawc ::
poklici kabelsko in reci, da bi rad galvansko locitev njihovega signala. Ce niso neki cudaki, bo prisel nekdo zmontirat drugo dozo za kabelsko.
To je tudi v Kranju. Po klicu je minilo ca. 30min, prisel, zmontiral in dela bp.
To je tudi v Kranju. Po klicu je minilo ca. 30min, prisel, zmontiral in dela bp.
LP,
Slawc
Sem odpravil napako.
Maso kabelske sem povezal z ozemljitvijo in sedaj se teh 48V "kuri" preko ozemljitve in z tem sem tudi rešil problem bruma.
Ozemljitev je pač sedaj vezana na maso kabeljske na najbližji točki.
Maso kabelske sem povezal z ozemljitvijo in sedaj se teh 48V "kuri" preko ozemljitve in z tem sem tudi rešil problem bruma.
Ozemljitev je pač sedaj vezana na maso kabeljske na najbližji točki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z elektriko oz. antenoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2387 (1742) | andromedar |
» | Zaščita pred prenapetostjoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1642 (1380) | gumby |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8714 (5935) | settler |
» | ''Cartridge Heater''Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4027 (3496) | ZEROBLUE |
» | Brum na TV-ju?Oddelek: Zvok in slika | 3546 (2971) | pile81 |