Forum » Pomoč in nasveti » FTP strežnik Router PLANET in Win XP
FTP strežnik Router PLANET in Win XP
Joze_K ::
Sem z IIS nastavil FTP strežnik in mi zadeva lepo deluje znotraj domačega omrežja. Torej dosegljive imam naslove 192.168.0.100, 192.168.0.101 in 192.168.0.102. Ko pa se poskuša kolega od zunaj povezati na FTP strežnik nama to ne uspe. Iz nastavitev PLANETa sem prebral ta podatka: WAN IP: 194.165.125.109 in Gateway: 213.250.19.90
1. Kateri je pravi IP za sklicevanje?
2. Kako nastaviti PLANET Router da bo spustil promet skozi, ima namreč 100 nastavitev pa mi ni jasno kaj naj nastavim?
(WAN, LAN, NAT, Firewall, ali pa System/Remote Managment (def: The remote management function allows you to designate a host in the Internet to have management/configuration access to the Broadband router from a remote site. Enter the designated host IP Address in the Host IP Address field. ) in glede na zgornje podatke IP številk KAKO?
Hvala!
1. Kateri je pravi IP za sklicevanje?
2. Kako nastaviti PLANET Router da bo spustil promet skozi, ima namreč 100 nastavitev pa mi ni jasno kaj naj nastavim?
(WAN, LAN, NAT, Firewall, ali pa System/Remote Managment (def: The remote management function allows you to designate a host in the Internet to have management/configuration access to the Broadband router from a remote site. Enter the designated host IP Address in the Host IP Address field. ) in glede na zgornje podatke IP številk KAKO?
Hvala!
A-L-E-N ::
nima to nc veze s tem...ti mors v nastavitvah nekje najt eno opcijo za server in sprostit port 21.
Joze_K ::
Takole - mi je uspelo - v NAT/Virtual Server - določim, da se naj port 21 mojega računalnika (192.168.0.100 (Private Port) preveže na PUBLIC port 21.
Dela kot treba.
Kolega od drugod se je že konektal, uspel je prenesti file k sebi, nisva pa še pogruntala, kako naj UPLOADA file k meni. Vem da nekje Write opcijo treba omogočit, kar sem tudi vsepovsod naredil. Vendar še stalno ne deluje.
Tuhtam, , mogoče je kje treba še kak Sharing ali ka narediti, ali pa kaj drugega....
Dela kot treba.
Kolega od drugod se je že konektal, uspel je prenesti file k sebi, nisva pa še pogruntala, kako naj UPLOADA file k meni. Vem da nekje Write opcijo treba omogočit, kar sem tudi vsepovsod naredil. Vendar še stalno ne deluje.
Tuhtam, , mogoče je kje treba še kak Sharing ali ka narediti, ali pa kaj drugega....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3144 (2529) | NeMeTko |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1931 (1597) | Mitch |
» | Postaviti FTPOddelek: Pomoč in nasveti | 1990 (1883) | miller31 |
» | težave z mulo in routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2101 (1883) | Goldee |
» | freescoOddelek: Omrežja in internet | 1852 (1678) | mile |