Forum » Pomoč in nasveti » NERO 6 arhiviranje trdega diska
NERO 6 arhiviranje trdega diska
The Yankee ::
Zanima me, kako lahko arhiviram trdi disk na več DVD-jev. Na enega gre, če pa hočem npr. arhivirati 18GB (=4 DVD-je), pa mi napiše, da na disku ni zadosti prostora. Seveda ga ni dovolj na enemu DVD-ju, ampak jaz bi rad, da prvo posname prvi DVD, nato drugega...
frke ::
Linux:
uporabi program split
split [OPTION] [INPUT [PREFIX]]
primer:
split --bytes=600M moja_velika_datoteka_tar.gz
ti naredi kose po 600 mb
uporabi program split
split [OPTION] [INPUT [PREFIX]]
primer:
split --bytes=600M moja_velika_datoteka_tar.gz
ti naredi kose po 600 mb
Seth ::
Lahko pa uporabiš Symantec Ghost boot disketo.
Bootaš računalnik z disketo, nakar se ti samodejno zažene ghost, greš ven iz programa in v command promtu vpišeš
A:\GHOST.EXE -SPLIT=4700 -AUTO
Parameter split pomeni, da ti naredi image v velikosti 4700 mega (sicer nisem tega nikoli probal na DVD, ampak na cede gre čisto lepo), parameter auto pa pomeni, da samodejno poimenuje fajle.
No potem notri v samem programu pa se mal poigraj kako gre na DVD.
lp, Seth
Bootaš računalnik z disketo, nakar se ti samodejno zažene ghost, greš ven iz programa in v command promtu vpišeš
A:\GHOST.EXE -SPLIT=4700 -AUTO
Parameter split pomeni, da ti naredi image v velikosti 4700 mega (sicer nisem tega nikoli probal na DVD, ampak na cede gre čisto lepo), parameter auto pa pomeni, da samodejno poimenuje fajle.
No potem notri v samem programu pa se mal poigraj kako gre na DVD.
lp, Seth
Caligula ::
Najboljsi je Drive Image od Powerquesta (maker of Partition magic) oz zdej je to kupu Symantec.
Drugace pa tudi Nero lepo razdeli na vec diskov. Samo nalozi si najnovejso verzijo.
Prve verzije 6 so mele tudi neko napako in imagi niso delovali.
Skratka nalozi si najnovejso verzijo pa tudi preglej nastavitve. Meni je pred casom brez tezav zapekel image na 2 DVDja.
In to mora Nero sam razdelit. Ne kak tretji program.
Drugace pa tudi Nero lepo razdeli na vec diskov. Samo nalozi si najnovejso verzijo.
Prve verzije 6 so mele tudi neko napako in imagi niso delovali.
Skratka nalozi si najnovejso verzijo pa tudi preglej nastavitve. Meni je pred casom brez tezav zapekel image na 2 DVDja.
In to mora Nero sam razdelit. Ne kak tretji program.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Copy DISK to DISK - Ali bodo winsi in ostali progr. delovaliOddelek: Pomoč in nasveti | 1186 (1104) | bzp |
» | Kako pretvort avi->dvd video (.vob, .iso,...)Oddelek: Zvok in slika | 1945 (1625) | Alain |
» | Ghostanje NTFS particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1903 (1590) | zee |
» | Kako narediti image XPOddelek: Programska oprema | 3476 (3268) | poweroff |
» | Ghost Image na 2 CD-ja?Oddelek: Programska oprema | 1517 (1334) | RudeBw |