Forum » Strojna oprema » printer HP 3420 s kartuso za hp 5550?
printer HP 3420 s kartuso za hp 5550?
meszaj ::
K reviji monitor so bili letos poleti prilozeni vsi letniki revije od 2000 do 2004. V bolj bledem spominu sem imel nek test printerja hp deskjet 3420, kjer je avtor trdil, da lahko po mili volji za ta printer uporabljas kartuse od hp-ja 5550. Poiscem ta clanek ter grem v najbližjo računalniško trgovino po barvno kartuso za hp 5550, ker mi je ravno zmanjkala.
Kartušo vstavim v printer in glej ga zlomka, ne dela! Lucka na printerju utripa, ko vstavim originalno, za hp 3420 dela normalno.
Besen sem kot ris..., v trgovini mi je seveda ne vzamejo nazaj, ker je ze bila odprta embalaža. Iscem starejse driverje za printer mislec da bo to resilo zadevo. Najdem driver za printer verzija 5.3.2 (aktualni je 7.3) pa tudi nic.
Tako sem vrgel vstran 9260 sit!
citiram del clanka iz revije Monitor december 2002, avtorja Matjaža Klancarja:
"Zviteži bodo morda posegli po kartušah za tiskalnik HP 5550, ki so dvakrat zmogljivejše, pricemer je cena crne kartuše skoraj enaka,barvne pa so sicer dražje, vendar ne toliko, da bi cena iznicila vpliv vecjega volumna vsebovanega barvila. *In, da; tiskalnik Deskjet 3420 s kartušami Desk-jeta 5550 deluje brez težav.*"
Kaki nasveti, je to kdo kdaj testiral, razen mene?
Kartušo vstavim v printer in glej ga zlomka, ne dela! Lucka na printerju utripa, ko vstavim originalno, za hp 3420 dela normalno.
Besen sem kot ris..., v trgovini mi je seveda ne vzamejo nazaj, ker je ze bila odprta embalaža. Iscem starejse driverje za printer mislec da bo to resilo zadevo. Najdem driver za printer verzija 5.3.2 (aktualni je 7.3) pa tudi nic.
Tako sem vrgel vstran 9260 sit!
citiram del clanka iz revije Monitor december 2002, avtorja Matjaža Klancarja:
"Zviteži bodo morda posegli po kartušah za tiskalnik HP 5550, ki so dvakrat zmogljivejše, pricemer je cena crne kartuše skoraj enaka,barvne pa so sicer dražje, vendar ne toliko, da bi cena iznicila vpliv vecjega volumna vsebovanega barvila. *In, da; tiskalnik Deskjet 3420 s kartušami Desk-jeta 5550 deluje brez težav.*"
Kaki nasveti, je to kdo kdaj testiral, razen mene?
emario ::
Z reciklažo kartuš se ukvarjam že več kot 10 let in upam, da vam bom lahko z nasvetom vsaj malo pomagal. Kompatibilnost kartuš je zelo zanimiva, vendar pa po drugi strani tudi problematična tema, saj proizvajalci tega preprosto nočejo. Res je, da sta kartuši C8727A (tiskalnik HP DeskJet 3420) in C6656A (tiskalnik HP DeskJet 5550) popolnoma enakih dimenzij in vsaj do neke mere tudi kompatibilni, vendar je potrebna previdnost. Načini, kako tiskalniki zaznavajo kartuše so zelo pestri, pojavljajo pa se vedno novi. Iz svojih izkušenj vem, da naprava, ki sicer uporablja kartuše C6656A, vzame brez težav tudi C8727A, ker jo uporabljam za testiranje obeh. A to še ne pomeni, da sta kartuši nujno 100% kompatibilni, kajti lahko obstaja kompatibilnost samo v eno smer. Včasih so stvari resnično čudne in tudi sam ne znam vedno najti odgovora drugače, kot s testiranjem. In ja, rezultati so včasih tudi malo nelogični. Ker vam kartuša ne deluje, so po moje vzroki po moje naslednji:
- kartuši dejanjsko nista 100% kompatibilni
- nova kartuša je defektna (ni verjetno je pa možno)
- nova kartuša ima onesnežene električne kontakte
- ???
Če želite, vam kartušo brezplačno stestiramo pri nas in vam poskusimo rešiti vašo težavo. Prosim, da me v tem primeru pokličete na 031 42 00 96, Mario
- kartuši dejanjsko nista 100% kompatibilni
- nova kartuša je defektna (ni verjetno je pa možno)
- nova kartuša ima onesnežene električne kontakte
- ???
Če želite, vam kartušo brezplačno stestiramo pri nas in vam poskusimo rešiti vašo težavo. Prosim, da me v tem primeru pokličete na 031 42 00 96, Mario
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri printer kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23066 (15340) | Spock83 |
» | Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?Oddelek: Novice / Ankete | 5415 (4315) | KoKi |
» | Tiskalnik ali kartuše?Oddelek: Kaj kupiti | 1603 (1403) | roli |
» | Tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 3068 (2744) | Alexius Heristalski |
» | HP DeskJet 920c ali Epson C60?Oddelek: Kaj kupiti | 2154 (1943) | Jux |