» »

Prenočevanje v Dunaju

Prenočevanje v Dunaju

Sergio ::

S punco načrtujeva, da bi za pet dni šla v Dunaj, malo raziskati mesto, pogledati znamenitosti, itd. Toliko da nabereva še zadnje moči pred začetkom novega študijskega leta ;-).

Prosil bi, če lahko vsi, ki ste že prenočevali tam, poveste, kako ste se znašli, kje ste spali, koliko ste odšteli za prenočitev, itd.

Če imate kakšno idejo, kaj se splača videti, so vsakršni komentarji več kot dobrodošli.

Hvala
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

smilyxx ::

Na dunaju sem bil tri dni, sam sem spal pri enih znancih v St. Poeltnu (se mi zdi da slabo uro vožnje z vlakom stran). Usi neki govorijo Prater gor, pa Prater dol, ampak meni se je zdel totalna beda. Tiste cenene karnevalske vožnje, "naši" uslužbenci,... Pa še za vožnjo s tistim velikim kolesom dost drago zaračunajo. Drgač pa je center lepo urejen, maš opero, katedralo,... Za prevoz je najlažja podzmena železnica. Ogledat si je pa fino še živalski vrt, pa tisto graščino ki je zravn (sorry se zdejle ne spomnim imena).


Lp
Save water.
drink beer.

Redkvica ::

Na Dunaju je nekakšen slovenski dom, Korotan se mu reče. Nekateri tam prenočujejo. Jaz sem stanovala v nekem precej dragem penzionu (ni bila to moja izbira, sem se pač prilagodila večini), tako da ne vem kje je Korotan. Poglej malo na netu. Gotovo obstaja tudi kak Youth Hostel, si mislim.

'Graščin' je pa na Dunaju več. Splača se it pogledat Schonbrunn (preglas je na o). Če nista posebej navdušena nad notranjostmi starih palač in vstopnino in čakanjem, si pa poglejta vsaj ogromne vrtove oziroma park okrog palače - za to ni vstopnine. Se pa kar lepo sprehodiš. Potem sta še 'dvojčka'; prirodoslovni in men se zdi da zgodovinski muzej, tam v centru, kjer je na sredini med njima en kip v čast Mariji Tereziji. Pa pogledat je obvezno treba Štefanovo cerkev. Če že ne od znotraj, pa vsaj od zunaj. Je v centru. Prater tudi mene ni nič kaj impresioniral in ne bi še enkrat rinila tja. Priporočajo tudi obisk Grinzinga, to je bivša vas, zdaj predmestje Dunaja, kjer je polno vinotočev. Taka vaška romantika naj bi bila. Da pa samo ne piješ, pa si privoščiš kake klobasice. Men je bilo zelo smešno, ker prej nisem vedela, da se eni sorti klobasic reče kar Klobasen. Jaz prav v Grinzingu žal nisem bila, bom še kdaj šla.

In tam v centru je ena ulica, ki se ji men se zdi da reče Graben, kjer se je treba usest in popit kako kavo. Je tudi polna bleščečih trgovin, a če hočeš kaj kupiti, je bolje poiskati Maria Theresia Strasse, kjer so trgovine z zmernejšimi cenami. Čeprav, ko je ena kolegica tam kupila nek zelo znižan kos obleke, je potem čez par dni v maxiju našla istega nič znižanega, a v bistvu cenejšega.
Pa seveda je treba it na en kos sacher torte v hotel Sacher - imajo zunaj mizice v hotelski slaščičarni. In opero si je treba pogledat, vsaj od zunaj.

Bila sem par let nazaj, in se mi zdi da smo kupili neko tridnevno karto, ki je veljala tako za avtobus kot za podzemno. Ne spomnim se več dobro.

Jedli smo pa v neki samopostrežni restavraciji, odkrili smo jo tko po naključju v strogem centru.

Predlagam, da si v knjižnici sposodita kak turistični vodič po Dunaju in se prej malo pripravita. Obstaja v slovenščini. Pa vsekakor si priskrbita neko karto mesta, kjer bodo vrisane tudi proge avtobusov in podzemne.

Sicer pa za Dunaj velja star pregovor: kdor gre na Dunaj, naj pusti trebuh zunaj. Skratka, tam ni nič poceni.

Sergio ::

To, da ni nič poceni, sem videl že ko sem iskal prenočišča danes malo po netu.

Dejansko ni bilo cenejše varjante kot 360 evrov (5 nočitev, double-room). Okej, še kar sprejemljivo.

Hvala za informacije do sedaj. Če ima kdo še kakšno izkušnjo, don't hesitate :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

smilyxx ::

Dobr Kebap pa ćevapčiče majo :)
Save water.
drink beer.

Mercier ::

Redkvica:
Priporočajo tudi obisk Grinzinga, to je bivša vas, zdaj predmestje Dunaja, kjer je polno vinotočev. Taka vaška romantika naj bi bila.


Zdej, ne vem, mogoče bo še prezgodaj za heuriger (to je njim kao mošt, ampak ne ravno več sladek), če ne, je pa pravi čas, da si ogledaš "vaško romantiko". Obredno, vsako leto znova, padejo na finto, da se tistega ne da napit, potem se pa po kaki uri nažerejo ku žvali, od vrenja jih je*e peristaltika, od produktov Newton, pa majo dirke do sekreta, iščejo se proteze pod mizami..., dobr se majo, uglavnem. :->


Lahko bi malo pogledal slovensko zapuščino tam, tolko, da dobiš občutek, kdo je vladal Imperiju iz ozadja. ;-) Samo bi bilo treba prej preštudirat. :-/

ali3n ::

http://www.korotan.com/

bil, zelo vredu.... priporočam!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Caligula ::

Parkrat tam prenocili ampak ne prespali :D Prezurali do jutra. Za ponocevanje je pac tisti njihov trikotnik. Samo vprasaj kje je trikotnik. To je tak trikotnik med ulicami, kjer je nocno zivljenje najbolj zivahno. odlicni lokali, malo zasoljene cena, lustne zenske,.. polno zabave skratka zlo vredu. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dopust na Dunaju

Oddelek: Loža
223524 (2595) mancini
»

Dunaj

Oddelek: Loža
111768 (1314) mlamat
»

Izlet na Dunaj

Oddelek: Loža
153482 (2254) BorutO
»

Ogled Dunaja - 31.10 - 2.11.

Oddelek: Loža
143160 (2341) SuperVeloce
»

Kaj pogledat na Dunaju

Oddelek: Loža
235911 (5459) Karaya 52

Več podobnih tem