» »

zagon dos programa čez lan v linuxu

zagon dos programa čez lan v linuxu

karafeka ::

Imam dva računalnika A in B, povezana čez switch.
Na računalniku A je program (pisan za delovanje v Dosu) v c:\program\program.exe.

Za zagon programa na računalniku B sedaj delam takole:
grem v Okna XP, priključim (map network drive) c:\ (ki je na računalniku A) na črko Z, naredim bližnjico, ki kaže Z:\program\program.exe, in vse lepo in prav.

Rad pa bi poganjal program.exe v linuxu (imam Gentoo, trenutno sicer brez Sambe).
Ali je kaj takega sploh možno, ter približno kako naj se tega lotim. (program.exe pa je v bistvu program za vnašanje faktur (knjiženje), ki podatke shranjuje v datoteke dbf (Dbase III).

CCfly ::

Seveda je možno. Zadeva je izvedljiva v WINE in DOSemu.
Disk kjer je shranjen program samo mountaš kot network share in poženeš program. Poskusi prvo z WINE, če ne gre pa zrihtaj DOSemu. V DOSemu lahko teče čistokrvni MS-jev DOS, če si to želiš. Samo malo se boš moral pomatrati, da ga spraviš k življenju.

borchi ::

očitno imaš clipperski program. v wine mislim, da ne bo šlo. js to vse delam z dosemu (ima tudi "grafični način"). verjetno te bojo mal šumniki zajebavali. če so ti važni povej, ti pošljem font, ki sem ga skup spacal posebej za dosemu (oz. xdosemu).
l'jga

BigWhale ::

Poslji ta font Primozu Peterlinu oziroma tistemu ki je maintainer Slovenian-HOWTO za Linux.

borchi ::

joj, rajš ne ;-) sj je polno latin-2 oz. 8559-2 vga fontov, ki so narjeni properly. ta font pomaga samo tistim, ki majo programe tako napisane, da potrebujejo za pravilen prikaz in pisanje naložen famozni vgaload in kbcherr, ki deluje tako, da namesto ~}`{|^]@[\ na ekran prikaže čćžšđČĆŽŠĐ. poleg tega je nek bug v fontu, ker mi tu in tam potegne kako črtico na ekranu (ni nobenega resnega problema, je pa mal moteče za picajzlaste). ni se mi dalo ubadat s tem, kako je treba fontu povedat, da je tam kjer je bil prej ^ zdej en znak Č, ki ima še strešico. in pol ko recimo napišeš Č in ga zbrišeš ostaneta dve mičkeni pikici od strešice na ekranu (ko se tist del ekrana refresha seveda zgineta). če pa popravim to pa ga lahko pošljem na razpolago. drugače je pa do sedaj blo v ta font vloženega 5 min dela :-)

sicer si predstavljam, da je verjetno v starih cajtih bil to edini način za naše znake, samo takoj potem ko si pod dos-om lahko nalagal vse kodne strani pa bi vsakemu programerju, ki se je še vedno naslanjal na ta hack mogli odrezat prste! al je še kje kak drug razlog, da je tako fajn pisat v dosu "deltree c:Đdos"?
l'jga

CCfly ::

Ne se zdej zgovarjat pa pošlji font Peterlinu.

karafeka ::

borchi

Se zahvaljujem za poslani font.

Sem končno našel malo časa in vse stestiral, in moram reči, da vse skupaj deluje bolje kot sem si sploh mislil upati.

Še enkrat hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

path variable

Oddelek: Programiranje
8655 (555) Blisk
»

Kako prevesti DOS programa iz nemščine v angleščino

Oddelek: Pomoč in nasveti
8839 (656) jype
»

Mono, je že kdo delal z njim?

Oddelek: Programiranje
171555 (1085) Beezgetz
»

VB6 problem

Oddelek: Programiranje
221384 (1007) StratOS
»

Flash 5 v .exe

Oddelek: Programska oprema
5835 (773) Heisenberg

Več podobnih tem