Forum » Programiranje » path variable
path variable
Blisk ::
Imam en problem z enim programom
predvidevam da je problem z potjo
Namreč ko program zaženem v direktoriju, kjer je shranjen zadeva dela ok.
če ga pa zaženem z bat fajlom ali izven direktorija, pa javlja, da mu manjkajo ene datoteke, kako lahko to popravim, da bo zadeva delovala, ko ga zaženem z bat datoteko?
probal sem s set path=c:\imedirektorija\ime\ime
predvidevam da je problem z potjo
Namreč ko program zaženem v direktoriju, kjer je shranjen zadeva dela ok.
če ga pa zaženem z bat fajlom ali izven direktorija, pa javlja, da mu manjkajo ene datoteke, kako lahko to popravim, da bo zadeva delovala, ko ga zaženem z bat datoteko?
probal sem s set path=c:\imedirektorija\ime\ime
- spremenil: Blisk ()
sas084 ::
Sicer ugibam, vendar verjetno program išče datoteke glede na trenutni deloven direktorij, probi v batch fajlu preden zaženeš
program zamenjat direktorij z "cd /d c:\imedirektorija\ime\ime" oz. z "pushd/popd" ukazi
program zamenjat direktorij z "cd /d c:\imedirektorija\ime\ime" oz. z "pushd/popd" ukazi
sem probal z cd /d c:\imedirektorija\ime\ime
in potem
program.exe
pa ne gre
že če bi šlo bi moral program.exe delat brez poti naprimer c:\direktorij\ime\ime\program.exe
pa napiše, da ga ne najde
tisto z push/popd pa nisem razumel, ker se na programiranje ne spoznam :)
in potem
program.exe
pa ne gre
že če bi šlo bi moral program.exe delat brez poti naprimer c:\direktorij\ime\ime\program.exe
pa napiše, da ga ne najde
tisto z push/popd pa nisem razumel, ker se na programiranje ne spoznam :)
našel sem za pushd ukaz, ampak ko ga dam mi še vedno napiše pri zagonnu program.exe windows ne more najti datoteke program.exe
sas084 ::
pushd "c:\windows" notepad popd
En simpl primer batcha, spremeni delovni direktorij v c:\windows, zažene notepad, in na koncu obnovi original delovni direktorij, s koder si pač klical batch.
Zakaj v tvojem primeru ne dela nevem, prlep batch kodo če lahko, drugače lahko le ugibamo.
Mam not neke zadeve ko ne bi rad javno.
Tale stvar z notepad dela
in če na roke vtipka pri moji zadvi v command prompt tudi dela
Če pa poženem bat fajl pa naredi tako, da mi pri popd odpre novo okno command prompt
in v prejšnjem zažene program.exe
kako naredim, da mi zažene popd in potem v tem novem oknu od popd, ki se odpre zažene program.exe
Tale stvar z notepad dela
in če na roke vtipka pri moji zadvi v command prompt tudi dela
Če pa poženem bat fajl pa naredi tako, da mi pri popd odpre novo okno command prompt
in v prejšnjem zažene program.exe
kako naredim, da mi zažene popd in potem v tem novem oknu od popd, ki se odpre zažene program.exe
%SystemRoot%\system32\cmd.exe /c echo off "cd /d C:\Users\Admin\AppData\Local\syst"
ja tudi s start in brez pa ne dela
ja tudi s start in brez pa ne dela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blisk ()
sem našel napako :)
v naslednji vrstici sem moral dat ven tole %SystemRoot%\system32\cmd.exe
zdaj dela super, hvala za pomnoč in usmerjanje :)
v naslednji vrstici sem moral dat ven tole %SystemRoot%\system32\cmd.exe
zdaj dela super, hvala za pomnoč in usmerjanje :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za set back time (RUN AS DATE)Oddelek: Programska oprema | 4807 (4431) | Yacked2 |
» | zagon dos programa čez lan v linuxuOddelek: Programska oprema | 960 (875) | karafeka |
» | Kako zagnati program v želeni prioriteti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1797 (1656) | tha_man |
» | VB6 problemOddelek: Programiranje | 1484 (1107) | StratOS |
» | Flash 5 v .exeOddelek: Programska oprema | 883 (821) | Heisenberg |