» »

ASP dinamični INCLUDE

ASP dinamični INCLUDE

Joze_K ::

Prva generirana stran bi naj imela možnost random vključitve druge htm, asp strani...
!--#include file="xxxxxxxx.asp"-->"

ta xxxxx.asp pa poskusim generirati npr. tako:
RANDOMIZE
dat = INT((3)*RND()+1) & "/" & INT((3)*RND()+1) & ".asp"
Response.write(dat)
Response.write("!--#include file='" & dat & "'-->")

pred klicajem je znak manjše
dobim rezultat v izpisku:

!--#include file='2/1.asp'-->


ne pa vsebine???? Kako vključiti vsebino strani s tako naključno generirano oznako v prikaz

A je kak primer na netu? (I am new, you knew...>:D )

blank3 ::

ASP3 je kopula ko pride do dinamicnega vkljucevanja fajlov...
Zadevo se da resit takole:

Preberes fajl cisto surovo, pol mas pa eno komando (ne vem v katerem objektu), ki se ji rece exec. Torej:
objekt.exec(koda)


Malo pogooglej.
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.

Joze_K ::

Codefixer ima za ta problem naslednjo rešitev:

*%
Dim whichpage
whichpage = Request.QueryString("page")
If whichpage = "" Then
whichpage = "default"
%>
*!-- #include file="*%= whichpage %>.asp" -->
*% End If %>

vendar meni ne deluje - mogoče je problem v definiciji WHICHPAGE, ki se meni generira takole:
RANDOMIZE
whichpage = INT((3)*RND()+1) & "/" & INT((3)*RND()+1) & ".asp"

a gre tukaj za napačen tip podatka ali kaj?
(namesto manjše je *)

Anywhone?

neoto ::

Prebrat moraš do konca, saj v tekstu piše da koda v zgledu 1 ne deluje.
Fora drugega primera pa je, da vse strani, ki bi jih lahko vstavil izpišeš, potem pa se s pogoji omejiš na samo eno stran...

evo ti kodo, ki bi morala delat

!%
Dim whichpage
RANDOMIZE
whichpage = INT((3)*RND()+1) & "/" & INT((3)*RND()+1)
Select Case whichpage
Case "1/1" %>
?!-- #include file="1/1.asp" -->
!% Case "2/1" %>
?!-- #include file="2/1.asp" -->
!% Case "3/1" %>
?!-- #include file="3/1.asp" -->
!% Case "1/2" %>
?!-- #include file="1/2.asp" -->
!% Case "2/2" %>
?!-- #include file="1/2.asp" -->
....
!% Case "3/3" %>
?!-- #include file="3/3.asp" -->
!%End Select%>

Joze_K ::

Ma ja, saj sem prebral samo par minut za tem ko sem to objavil,...:8)

rad bi se pa točno izognil ravno takemu kot je primer 2 (oz. tvoj) - ko moraš eksplicitno navesti vse kar želiš vključiti.

Sem mislil dati direktorij na razpolago osebam N, ki bi v njega imele dostop in dodajale vsebino, neka funkcija, ne nujno random, pa bi to nato izbrala in vključila v določene strani in podstrani. Problem HTMLja je namreč pasivnost in zdolgočasenost.

Saj vem, to je potrebno reševati preko BAZ PODATKOV,..., samo če jih želiš imeti več te to kar pošteno stane....

PS: Koliko pa lahko človek ima pravzaprav tabel znotraj ene baze podatkov, ki jo zakupiš pri ponudniku? A so tu kake meje, ali je meja le zakupljen prostor...

Joze_K ::

Še nekaj - sedaj po ta spodnjem načinu vključin nekaj fileov za ciklanje, deluje ok...
Sedaj pa me zanima, kako omejiti koliko naj prikaže vsebine iz tega filea v novem oknu... vem da je sedaj to problem ker gre za oblikovano HTML stran (oz. ASP) vendar bi vseeno človek rabil tam npr. 10 vrstic, potem pa znak (more) in da se odpre podstran z vsebino.

To imam rešeno za TXT file, sedaj pa me zanima za HTML file?

In pa še nekaj - ali lahko včitam v kakObject tudi Word dokument direktno ali pa mora biti konvertiran v TXT?

OK, a obstaja kaka SLO ASP stran z uporabnimi INFO? >:D

Joze_K ::

A torej ni možno omejiti le na en del prikaz tako včitane html strani?:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wordpress custom plugin

Oddelek: Izdelava spletišč
16903 (748) Gandalfar
»

izdelava podstrani

Oddelek: Izdelava spletišč
121864 (1694) Bob Rock
»

kodiranje in dekodiranje

Oddelek: Programiranje
232432 (1944) snow
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
141899 (1637) Jackass
»

Problem include virtual

Oddelek: Omrežja in internet
11964 (813) MaverickT

Več podobnih tem