Forum » Omrežja in internet » Problem include virtual
Problem include virtual
MaverickT ::
Če se ne motm se include virtual naredi sam tkole:
Jest bi pa mogu to narest tko da bi mi pršlo približno tkole:
Pa mi vn mače error. A je kakšna pot ha bi meu url al morem zmeri uporablat pot?
Jest bi pa mogu to narest tko da bi mi pršlo približno tkole:
Pa mi vn mače error. A je kakšna pot ha bi meu url al morem zmeri uporablat pot?
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!
- spremenilo: MaverickT ()
teac ::
Če imaš fajl ki ga hočeš vključiti z include virtual v isti datoteki kot ta fajl kjer je include virtual potem pišeš samo include virtual="zgoraj.html", če ne pa include virtual="b (oz. datoteka v kateri ja ta fajl) /zgoraj.html".
Ja sam jest bi mogu to uporablat npr. na drugi domeni se prav na http://www.sajt.com/index.shtml pa bi rad da bi mi iz moje strani to odlvlekl se prav iz www.slo-comp.net/b/zgoraj.html. Če si me razumel.
Elemen_T ::
hehe SSI in URL? Never heard
To ne bo šlo ker SSI laufa na določenem serverju in ga ne moraš kar z URLji povezvat - deluje samo path/pot.
Lp
To ne bo šlo ker SSI laufa na določenem serverju in ga ne moraš kar z URLji povezvat - deluje samo path/pot.
Lp
In the page you want to call redpoll up in, use the following line of code:
!--#include virtual= 'URL'-->
where is the url to the script (same one used in url_script)
Yes... That is SSI.
To pa je pisalo v pomoči v eni od skript (Perl)!?!?!?
PS: Seveda to ne dela!!!
!--#include virtual= 'URL'-->
where
Yes... That is SSI.
To pa je pisalo v pomoči v eni od skript (Perl)!?!?!?
PS: Seveda to ne dela!!!
gobice ::
#include virtual="b/zgoraj.html"
lazje je pa #include file="zgoraj.html"
ce ne dela, je mozno, da mors dat koncnico gostujoce datoteke .SHTML (zarad filtrov...)
lazje je pa #include file="zgoraj.html"
ce ne dela, je mozno, da mors dat koncnico gostujoce datoteke .SHTML (zarad filtrov...)
Kaj je razlika med include virtual in include file? A ni isto?
Aja še to Absulute path ne dela!
Kolk zanakov za v nižji direktorij (../) smeš vnesti? Jaz sem 2 pa mi vseskupej že ne dela. Svašata. Pa še to, v CGI-ju očitno include virtual ne dela.
Kolk zanakov za v nižji direktorij (../) smeš vnesti? Jaz sem 2 pa mi vseskupej že ne dela. Svašata. Pa še to, v CGI-ju očitno include virtual ne dela.
Absolute path more delat!!
include virtual="absolute path/b/zgoraj.htmL"
Pa poglej če maš v redu absolute path...
Če maš *.cgi fajle, pa še poglej kako maš prvo vrstico tega fajla (!#usr/bin/perl- tako je po defaultu, če maš Apache server)!!!
PS: Sicer pa je lahko problem tudi v serverju, ker vsi serverji ne podpirajo oz. dopuščajo SSI. Preveri!!!
include virtual="absolute path/b/zgoraj.htmL"
Pa poglej če maš v redu absolute path...
Če maš *.cgi fajle, pa še poglej kako maš prvo vrstico tega fajla (!#usr/bin/perl- tako je po defaultu, če maš Apache server)!!!
PS: Sicer pa je lahko problem tudi v serverju, ker vsi serverji ne podpirajo oz. dopuščajo SSI. Preveri!!!
gobice ::
Ja pa saj sem ti napisal :) pri include file=" ne rabis imena direktorija, samo "zgoraj.html", pri virtual pa "b/zgoraj.html". Pa dej res poskus koncnico v .shtml dat, ker men zarad tega vcasih ni delal.
Ja sej meni je vse jasno. Pa vse dala. Razen absulute path, pa v forumu mi ne dela. Imam ikonbordov forum, pa ga malo "preprogrameravam"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izdelava podstraniOddelek: Izdelava spletišč | 2052 (1882) | Bob Rock |
» | eno pomoč pri oblikovanju strani prosimOddelek: Izdelava spletišč | 1208 (1024) | pivmik |
» | include virtualOddelek: Programiranje | 901 (757) | whatson |
» | Rabim eno cgi skriptoOddelek: Programiranje | 1481 (1336) | PRiMoZ- |
» | SSI in CGIOddelek: Programiranje | 880 (791) | OwcA |