Forum » Operacijski sistemi » WinXp + Fedora 2 in zagon
WinXp + Fedora 2 in zagon
alum ::
Imam eno tezavo...
prej sem imel instalirane WinXP in Fedoro2 (namestil sem jo naknadno za windowsi)...no sedaj pa sem ponovno namestil windows xp...
tezava je v tem, da se mi sedaj ob zagonu vec ne pojavi okno, kjer bi lahko zbiral, kateri os hocem zagnat (win ali linux)...
zanima me, kako bi obnovil prejsni nalagalnik...verjetno mi je prepisalo prejsniji zagonski sektor diska oz. program GRUB na njem...
lp, wakum
prej sem imel instalirane WinXP in Fedoro2 (namestil sem jo naknadno za windowsi)...no sedaj pa sem ponovno namestil windows xp...
tezava je v tem, da se mi sedaj ob zagonu vec ne pojavi okno, kjer bi lahko zbiral, kateri os hocem zagnat (win ali linux)...
zanima me, kako bi obnovil prejsni nalagalnik...verjetno mi je prepisalo prejsniji zagonski sektor diska oz. program GRUB na njem...
lp, wakum
MasterMind ::
Hmmm. Že neštetokrat je biu ta problem omenjen... No, narediš tole. V CD-rom daš LiveCD (al pa bootable CD od Fedore), se zaženeš v sistem z rescue (ne vem kako to gre pr Fedori). Pol daš pa ukaz grub in pridš v en program. Tm napišeš root(hd0,0), to je odvisno na kerem disku maš posnet Linux (hd0,0 pomeni 1. particija v 1. disku), Nato pa še setup(hd0) in daš quit. Sam še rebootaš in bi mogl delat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tripple bootOddelek: Operacijski sistemi | 1199 (1036) | Icematxyz |
» | GRUB ne zažene WIN XPOddelek: Operacijski sistemi | 1607 (1408) | kriko1 |
» | Zagon os z diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1071 (1022) | Hekos |
» | XPji povozili Grub--kaj zdaj?Oddelek: Operacijski sistemi | 1009 (867) | Gost |
» | Fedora FAQ (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4319 (3634) | meszaj |