» »

mandrake in root logon

mandrake in root logon

sidney ::

a se je mozno pri mandrake 10 logirat kot root ??? pri RH 9 mas moznost, da vpises userja, mandrake pa ima samo ikone ????
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

BigWhale ::

Noces se logirat kot root. Ne, noces se. Tudi ce si to zelis, zavestno. Noces. Ne rabis in nikoli ne pocni tega...

Imas zilijon nacinov kako pognati neko stvar kot root, brez da se prijavis v sistem kot root.

robbe ::

No ja če bi te pa slučajno zamikalo da bi se prijavil kot root... :D Pa naredi takole: pojdi pod nastavljane namizja, in potem izbereš nekaj z uporabniki (se ne spomnm točn, če ne boš najdu pojdi pod iskanje in vpiši skriti uporabniki) no v glavnem in tam imaš tudi skrite uporabnike lepo odoznači roota in pri naslednjem zagonu boš lepo videl še ikonco od roota :D. Če ti pa nebo šlo pa kar povej...

CCfly ::

Uporabljaj su, sudo in kdesu.

nocem se :.... lol .... ja vcasih moras kaj pametnega storit ... no pa skoz zahteva pass za root .... btw: v /mnt mapi ne mores narest imenika v navadni konzoli ......mislm...... no v root konzoli nisem poizkusal ..... bom robal, samo, da zrihtam internet .... mi isdn ne dela

Odpreš eno lupino in vpišeš su ter geslo, nato pa normalno delaš vse, kar mora početi root.

hvala vsem ... sem si nastimal pod nastavitve namizja sem odkljukal root in sedaj dela ....

ma na zivce mi gre, ker nonstop zahteva pass za root .... karkoli spreminjas .... se za najosnovnejse stvari ..... niti usb-ja nisem mogel mountat ...... OK ce pa ze oznacis, da si zapomni pass pa si ga vseeno ne

tnx se enkrat

Če želiš mountati naprave kot user moraš to ustrezno urediti v /etc/fstab.

BigWhale ::

Zdaj pa le glej, da se cim prej zmotis in v /etc napises

# rm * ~

Heh...

MasterMind ::

Mogoče veš zakaj je Windows tako ranljiv proti virusom? Ker laufaš kot root... Ne laufi kot ROOT!! Kot je že veliko ljudi povedal. UPORABLI su, sudo, kdesu!! In kaj pol, če te za geslo sprašuje? A si ga ne morš zapomnt? Za mountanje cd-romov in drugih stvari, greš pa v /etc/fstab in dodaš user...

Primer:
/dev/cdroms/cdrom0 /mnt/cdrom iso9660 noauto,ro,user 0 0

ja sej je cool ..... sej itq rabis samo v nekaterih primerih ......

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fedora in Red Hat strežniki kompromitirani! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
769263 (6806) MrStein
»

[ Linux ] write in save na floppy?

Oddelek: Operacijski sistemi
171322 (1121) #000000
»

Fedora pomoč

91167 (1015) dr.J
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395947 (4542) TICKO
»

Linux javlja "Floppy busy"

71090 (1043) moj_nick

Več podobnih tem